Sillnyheter perfekt för julbordet!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu breddar Abba sitt sortiment med tre spännande nyheter med smak av Chili Aioli, Västkustmajo samt Mandarin Peppar – en twist på klassiska smaker med ett modernt uttryck som flirtar med den yngre generationens sillätare. Perfekt till jul då hela familjen samlas och många olika smaker ska tillgodoses. Det är enkelt att servera en nytänkande, smakrik och klimatsmart jul med MSC-certifierad sill från Abba Kungshamn.

Sill är tillsammansmat som följer oss över säsongerna. Få maträtter enar och förenar oss på samma sätt som sillen – eller förnyas och anpassas lika flitigt med nya tillagnings- och serveringssätt. Med förankring i ursprung på västkusten är årets nyheter en hyllning till svenskt mathantverk med inspiration från hela världen. Tiderna förändras, men armar sträcks och tallrikar räcks, och sillen förblir den ultimata sharingupplevelsen till vardags och fest.

Nyheterna från Abba är gjorda av små utvalda bitar av MSC-märkt sill med moderna och lättillgängliga smaksättningar och lite mer av det krämiga eller kryddiga runt omkring för extra wow-känsla.

Med nyheterna vill vi attrahera alla men hoppas specifikt på att guida en ny målgrupp in i sillens värld, för att göra den till en självklarhet för alla på julbordet – nya som gamla sillfans. Till skillnad från tidigare tillfälliga lanseringar till vintern så är årets nyheter här för att stanna,

Malou Yeung Kadir, Marketing Manager Abba. Tweet

Abba Chili Aioli är inspirerad av hetta och havet – Ingen har väl missat förkärleken som många känner för rå fisk om den äts med chilimajo? Fisk som fisk tänkte Abba när de inspirerades av poké bowlens hemland Hawaii. Abba vill förmedla den hetta och härliga känsla som präglar Chili Aioli i resultatet som är en extra krämig majonnäsbaserad sill som harmoniserar med vitlök och en hint av chili som omfamnar de små utvalda bitarna.

Omdöme: Mycket god och tydliga smaker i denna sill. Vi tycker verkligen sillen håller vad den lovar. Det finns en hetta i denna produkt. Det finns den tydliga karibiska touchen som gör att Sverige möter Hawaii. Mycket rolig sill som passar perfekt i en sådan här krämig majonnäs. Vi tror denna blir en “bubblare” i jul på julbordet. 10X av 10X 

Abba Västkustmajo hämtar inspiration från hemorten Kungshamn i Bohuslän som förknippas med samma positiva associationer som sillen – sommar, skärgård och gemenskap. Abba lanserar en sill som innehåller allt det ”göttiga” från västkusten – med en extra krämig majonnäs smaksatt med tångcaviar och räkfond.

Omdöme: Också denna sill med höga fina smaker. Den är mer kanske av den klassiska varianten, men ack så god. Detta är en sådan sill som man väntat på och förväntar sig på julbordet eller till högtider. Vem kan motstå en fin västkustsill i dess alla bemärkelse? 9X av 10X

Abba Mandarin Peppar fångar den härligt syrliga smaken från solmogna mandariner i kombination med hettan från tre sorters peppar. En unik smak av sol som för tankarna till varmare breddgrader. Inspirationen är hämtad från den lilla delibutiken i södra Europa. En plats som är full av kärlek till mat och hantverksstolthet, precis som Abba.

Omdöme: Detta är en spännande och väldigt oväntat smak. Tydliga toner av mandarin i denna sillprodukt. Den har ett hetta på höjden och eftersmaken är “pepperig” Vi anser att detta är en sill som du bör testa till ditt julbord, den har en härlig “julfeeling” över sig. Mandarin är alltid en bra smak att addera julen, så gäller även denna sill. 10X av 10X 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.