Halstabletter med Manukahonung

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

MGOÔ Halstabletter med Manukahonung kommer nu i styrkan 600+, vilket gör den till den halstabletten i Sverige med högst halt metylglyoxal. Samtidigt släpps den i två nya smaker; Citron och Svarta Vinbär, i styrkan 300+. De praktiska halstabletterna gör det enkelt att få i sig manukahonung i vardagen. Manukahonung innehåller ämnet metylglyoxal, som i forskning visat antivirala och antibakteriella egenskaper. MGOTM Halstabletter med Manukahonung kan ätas i förebyggande syfte, eller vid symptom på förkylning eller influensa.

Förebyggande i influensatider

Då en person som smittats av virus kan börja sprida det vidare till andra redan innan de första symptomen gjort sig tillkänna, är det under influensasäsongen väldigt sannolikt att möta personer som bär på smittsamma virus, utan att vare sig du eller den infekterade är medvetna om det. Under den kyligare delen av året, då luften är extra gynnsam för virusspridning, kan det därför vara en idé att äta MGOTM Halstabletter med Manukahonung.

Studier av manukahonungens antivirala effekter, samt dess effekt i kombination med antivirala läkemedel, har genomförts på influensavirus. Dessa har visat att manukahonungens metylglyoxal

(MGO), har en hämmande effekt med potentiellt medicinskt värde på influensavirus, samt att det kan förbättra effekten av NA-hämmande antivirala läkemedel. 

Så, förutom att hålla avstånd till andra, vara noga med handhygienen och undvika att röra ansiktet i den mån det är möjligt, kan ett intag av manukahonung med höga halter av metylglyoxal, som till exempel finns i MGOTM Halstabletter med Manukahonung 600+, vara ytterligare en god vana för att hålla sig frisk i influensatider.

Vid symptom på influensa och förkylning

Den som blivit sjuk i influensa eller förkylning, kan drabbas av bakteriella inflammationer i halsen,

som konsekvens av sina symptom. Forskning har visat att metylglyoxal (MGO) verkar antibakteriellt. Ämne tangriper bakteriers dockningsproteiner och hindrar dem från attf astna på celler. Dessutom innehåller manukahonung antioxidanter som stärker immunförsvaret och förebygger inflammationer och infektioner. Så i skyddande och mildrande syften, kan MGOTM Halstabletter, som innehåller manukahonung med höga halter av metylglyoxal, ätas regelbundet vid känningar av förkylnings- och influensasymptom.

Produktinformation

MGOTM Halstabletter med Manukahonung Original 600+, samt MGOTM Halstabletter med Manukahonung 300+ i smakerna Svarta Vinbär och Citron, innehåller 15% Manukahonung 600+ mg/kg respektive 300+ mg/kg metylglyoxal (MGO).

MGOTMs halstabletter kvalitetstestas, dels för att säkerställa förekomst av den angivna mängden metylglyoxal i tabletterna, samt för att garantera att mängden metylglyoxal är densamma över hela hållbarhetstiden. Testerna utförs av ett oberoende brittiskt laboratorium.

MGOTM Halstabletter med Manukahonung Original 600+, samt MGOTM Halstabletter med Manukahonung 300+ med smak av Svarta Vinbär respektive Citron säljs på apotek. Bland annat hos Apotek Hjärtat, Apoteket AB, Kronans Apotek, Apotea, MEDS och Apohem. Rekommenderat pris för en förpackning är 89 kr.

Utöver dessa nyheter finns MGOTM Manukahonung på burk i befintligt sortiment med tre olika halter av methylglyoxal; 100+, 300+ och 600+.

* Då virus är föränderliga i sin karaktär, och finns i många olika varianter, så bör det betonas att den antivirala effekten hos ämnet inte helt och hållet förklarats i forskningen. Man bör därför undvika att tolka det som att resultaten har betydelse även för andra virusstammar, så som det nya viruset Covid-19.

Om methylglyoxal

Methylglyoxal (MGO) är kemisk förening med antiviral och antibakteriell effekt. Studier har visat att MGO dels har en effekt på influensavirus, samt hindrar bakterier från att fästa på mänskliga celler. I manukablomman finns ämnet dihydroxyaceton, förkortat DHA. Bin som pollinerar manukablomman tar med sig DHA, vilket i en kemisk förening blir till methylglyoxal. Manukahonung finns i tre olika halter av methylglyoxal; 100+, 300+ och 600+. Mängden methylglyoxal avgör den antibakteriella effekten.

Om manukahonung
Manukahonung är en exklusiv honung som utvinns ur nektar från myrtenväxten Leptospermum Scoparium, även kallad Manuka, som växer på Nya Zeeland. Manukahonungen har i tusentals år använts för att läka svårbehandlade sår, lindra besvär och slå ut bakterier. Den anses också effektiv mot förkylning, influensa, kikhosta och halsinfektioner. Manukahonungen har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som inte återfinns i någon annan honungssort.
 En av flera studier som visat manukahonungens antibakteriella effekt:
Maddocks S. E., et al, Manuka honey inhibits the development of Streptococcus pyogenes biofilms and causes reduced expression of two fibronectin binding proteins, ahead of print, Wednesday 1 Februari 2012, doi: 10.1099/mic.0.053959-0
Om Medfour
Medfour är en svensk distributör som erbjuder kunder marknadsledande varumärken för sårbehandling och superfood med manukahonung. Medfour har apotek, veterinärer, landsting och vårdgivare som kunder. Bolaget grundades 2015 och finns i Stockholm. Läs mer på www.medfour.se

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 

Detta var mycket goda halstabletter. Smaken har en tydlig och len smak av Manukahoung som vi upplever som söt och rund. Vid detta tillfälle har två av oss i testgruppen halsont och upplever att när man låter halstabletten långsamt smälta i munnen lindrar den på ett mycket behagligt sätt. Den tar inte bort halsontet, men mjukgör och smörjer halsen behagligt. 

Halstabletterna kommer i olika samker. Vi tycker att citronsmaken är mycket god, men de är alltid personligt viken smak som blir ens favorit. 

Xperhotelsandtable tilldelar produkterna 10X av 10X

  • Alla personer i Xperhotelsandtables testgrupp har haft Covid19. Ingen person utsattes för smittorisk trots halsont vid testtillfället

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.