Seppeltsfield Village Barossa Shiraz 2020

Seppeltsfield är en av Barossas riktigt klassiska producenter. Deras historia går tillbaka till 1850, vilket bara är några år efter att man tror att de första druvorna planterades i regionen. Redan vid denna tid hade man identifierat att klimatet passade utmärkt för medelhavsdruvor.

Historiskt var det framför all starkviner som gjordes i Barossa och för den delen i hela Australien. Under 1950-talet var 86% av allt vin som tillverkades starkvin. Med 1960-talet kom en förändring av riktning och torra bordsviner blev den föredragna stilen. Hos Seppeltsfield lever dock starkvinsproduktionen kvar i högsta grad och deras produktion av såväl torra som söta starkviner är en ledstjärna inom landet.

Det moderna Seppeltsfield handlar trots dessa ikoniska starkviner framförallt om bordsviner och speciellt de endruvsviner som ingår i deras village-serie. Tanken med dessa viner är att med nytänkande vinmakning lyfta fram de traditionella starkvinsdruvorna för regionen och placera dem i samtiden med ett tydligt, fokuserat och elegant uttryck.

För tredje året i rad har vi nu nöjet att lansera deras village-Shiraz.

Vinet har en tydlig Barossa-profil med en djup mörk frukt och bläckiga toner. Det hålls ihop av en fin struktur som skvallrar om att vinet har potential att utvecklas ytterligare under de kommande åren.

Artikelnummer: 90202
Pris: 169 kr
7200 flaskor lanseras 30 september 2022

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord:

Detta är ett mycket trevligt vin. Här bjuder vinet på tydliga inslag av  björnbär på höjden. Vinet bottnar i smaken av körsbär. Vinet har fina inslag av både mynta och kaffe i dess avslut. Vi noterar också en ton av choklad i eftersmaken som vi också anser är långt och mycket tillfredsställande. 

Vi väljer att temperera vinet till 18 grader. Ett gradantal vi anser vinet helt kommer till sin rätta med sin smakpalett. 

Vinet fungerar till flertalet rätter. Denna gång njuter vi vin och nybakade piroger. En utsökt kombination!

Quaffable Wines består av ett litet, engagerat team av vinälskare som förenar vinintresset med ett kommersiellt driv i en prestigelös och kreativ miljö. Vi är del av Vingruppen i Norden, något som balanserar fördelarna med en större, effektiv organisation med flexibiliteten och de snabba beslutsvägarna hos ett mindre företag.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.