Annons
Annons

Premiär för en årgång som bjuder koncentration, kraft och fräschör.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Masi Campofiorin 2017 Art nr 5123
Pris: 139 kr

Det var ett utmaningens år, 2017. Våren präglades av omfattande och oväntad frost, följd av för säsongen ovanligt höga temperaturer. Generellt sett mognade druvorna omkring tio dagar tidigare än vanligt men visade upp såväl god fräschör som stor koncentration

Druvorna till Masi Campofiorin skördas från bördiga vingårdar i Verona, med en jordmån rik på alluvial och kalksten. Vinet tillverkas genom husets kända dubbeljäsningsmetod. Här genomgår de lokala druvorna Corvina 75%, Rondinella 25% och Molinara 5% en andra jäsning tillsammans med en liten andel halvtorkade druvor av samma sort. Lagring sker i minst 18 månader på ekfat och minst 3 månader på flaska.

Masi Campofiorin lyfter Veronas kvaliteter på ett utmärkt vis – områdets storhet, den påfallande individuella stilen från de lokala druvorna och originaliteten från appassimento (halvtorkning) samt Masis dubbla fermentering. Här förenas tillgänglighet med kraft och påfallande god struktur. Vinet är fruktigt rikt, samtidigt friskt och balanserat med en lagringspotential på 10 till 15 år.

Campofiorin är ett registrerat varumärke från Masi

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Oj oj oj. Vilket vin, vilken upplevelser! Vinet karaktäriseras av dess djupa körsbärs toner och på höjden ligger smaken av choklad och med en fantastisk rund och fin vaniljsötma. Vinet har en touch av lakrits i avslutet. Mycket elegant och välbalanserat vin. Vi väljer att temperar vinet till 18 grader. Ett gradantal vi anser passar vinet ypperligt. Vinet kommer fungera utmärkt i höst och jul till ostbrickor, olika kötträtter. Vi väljer att prova köttet tillsammans med ryggbiff. En mycket fin kombination med svamp där vi kryddat med örter. Prova, fantastiskt gott. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10 X 

Vinunic AB har sedan 1992 sökt de allra bästa producenterna med kvalitet i fokus. Ett bra vin är en njutning och vi kan idag erbjuda Sveriges största utbud av viner från familjeägda gårdar där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

Vi som jobbar på Vinunic söker oavbrutet efter det bästa som marknaden har att erbjuda. När ni köper viner från oss så vet vi att ni kommer att få glädje av varje glas!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.