Annons
Annons

Conde Valdemar Gran Reserva

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Bodegas Valdemar är familjeföretaget som verkat i den spanska regionen Rioja sedan slutet av 1800-talet. Här såväl som i resterande Europa ses de som pionjärer inom vinframställning och tillhör bland annat bland de första använda sig av temperaturkontrollerad jäsning för att få till en sådan bra slutprodukt som möjligt.
 
Den till synes traditionella Bodegan har genom åren tagit till varar på såväl det ursprungstypiska som den innovationsrikedom som berikat dem. Genom detta har de lyckats skapa viner som är både traditionella och ursprungstypiska, samtligt som de får ett yngre mer modernt uttryck med faten som accessoar och den härliga ursprungstypiska frukten som huvudrollsinnehavare.
 
I den klassiska Riojan är det druvan Tempranillo som för talan, men med Vinmakaren och tillika ägaren Anna Martinez Bujandas uppfinnesrikedom och intresse för vad regionen har att erbjuda odlas idag flertalet andra druvsorter intill bodegan. Bodegas Valdemars viner är att beskriva som ett tydligt skolboksexempel på hur en klassisk Rioja ska smaka, men utan att beskrivas som gammalmodiga och tråkig.
 
Med dess goda kunskap om framställning av vin trots moderna influenser från världens alla hörn i kombination med egenhet om att bevara ursprungstypiska karaktärer som vinet alltid visat på gör sig Conde Valdemar Gran Reserva till ett givet val att njuta av såväl ung som efter några års lagring. 

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord.

Här kommer ett vin som har en fantastisk fyllig känsla och med ett mustigt uttryck. Karaktären på vinet är genomgående tonerna från körsbär. På höjden finner du en rund och framträdande smak av plommon. Avslutet har fina vaniljtoner. 

Vi väljer att avsmaka vinet till lammkotletter. En fantastisk kombination där vår kryddning även lockar fram en örtigton från vinet.

Vi väljer att temperera vinet till 18 grader då vi anser att vinets smaker träder fram vid detta gradantal.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser.

Vårt ledord är fokus. På våra viner, på våra kunder, på våra producenter och på ett bra resultat – för samtliga inblandade!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.