Annons
Annons

Biodynamiskt och veganvänligt naturvin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo 2019
Pris: 119 kr
Artikelnummer: 2384
Övrig info: 100% Montepulciano

Det är dags för ännu ett certifierat naturvin från Italien på Systembolagets hylla. Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo 2019 från Passione Natura är biodynamiskt, veganvänligt och ekologiskt. Vinet följer i spåren av Origine Vino Rosato, som redan finns i det fasta sortimentet.

Lupi Reali skapas på druvan Montepulciano i Europas grönaste vinregion, italienska Abruzzerna. Här odlar Passione Naturas bönder ekologiskt och biodynamiskt certifierade druvor i vingårdar som ligger på bergssluttningarna i en otämjd del av Abruzzerna. Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo är det andra naturvinet från Passione Natura – rosévinet Origine Vino Rosato finns redan i det fasta sortimentet

Leonardo Pizzolo är en av Italiens främsta ekologiska producenter. Med ett brinnande intresse för långsiktig hållbarhet har han gått ett steg längre och startat det nya vinprojektet Passione Natura, som endast producerar naturligt framställda biodynamiska viner. Det omfattar skötsel av vingårdarna, begränsning av skördeuttag och inga kemiska bekämpningsmedel. Vinproduktionen sker med naturlig jäst och utan några tillsatser. Allt ska vara spårbart in i minsta detalj.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Vilket vin, vilken smakpalett! Vinet har en tydlig och bärig ton där körsbärskaraktär präglar vinet. Vi upplever på höjden att vinet bjuder intill blåbärssmak och tonar snyggt över i vaniljsötma, vilket också präglar avslutet på vinet.

Detta är ett riktigt trevligt vin som vi tror du njuter till olika kötträtter, eller varför inte njuta vinet till lamm kryddat med rosmarin och färska örter. 

Vi väljer att njuta vinet tillsammans med en enkel men lyxig hamburgare där vi väljer lena smaker och mild cheddarost. En fantastisk trevlig kombination som passar vardag som fest. Notera att vinet fungerar utmärkt till krispiga grönsaker/sallad i burgaren. Mums!

Vinet väljer vi att temperera till 18 grader, ett gradantal som vi anser att vinet kommer till sin rätta med smakpaletten.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X

The Wineagency är en av de ledande importörerna av kvalitetsvin i Sverige under ledning av Ann Burgaz, vd och ägare. Vår kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka samarbetar entusiastiskt och framgångsrikt med de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.