Årets julkaffe med juliga inslag

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Årets finaste julkaffe från Zoégas är äntligen här! 2020 års julkaffe är en exklusiv och smakrik mörkrostblandning gjord på högkvalitativa Arabicabönor med hög inblandning av bönor från Östafrika. Julkaffet säljs endast i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av oktober.

ZOÉGAS julkaffe är en unik blandning av speciellt inköpta kaffebönor som rostats och malts i begränsad upplaga. Årets signaturböna heter Red Bourbon och kommer från Ngozïregionen i norra Burundi. Burundibönans fint balanserade fruktighet tillsammans med kryddigheten av kaffet från Etiopien ger en exklusiv smakrik blandning särskilt anpassad för säsongen.

– I år har vi tagit fram en perfekt blandning som verkligen sätter smak på julen. Med toner av aprikos och nejlika passar julkaffet utmärkt ihop med de traditionella julsmakerna som pepparkaka, dadlar, saffran och fruktkaka. Ett enkelt och gott sätt att förstärka känslan kring juletid, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Zoégas arbetar kontinuerligt och långsiktigt med hållbarhet genom hela kaffekedjan, från böna till kopp. En viktig del i arbetet är att på olika sätt stötta och utbilda småskaliga kaffeodlare i hållbart jordbruk. Till årets julkaffe har Zoégas därför valt att renovera en skola i Ngozïregionen för att hjälpa fler barn och ungdomar till utbildning genom fler skoltimmar och en bättre skolmiljö.

– Att njuta av en kopp Zoégas är inte bara en fråga om smak, utan också om att veta att kaffet är hållbart odlat och producerat. Med detta projekt kopplat till årets julkaffe stödjer vi barn i kafferegionen i Ngozi, Burundi, genom en renovering vilket ger en bättre skolmiljö och bättre utbildningsmöjligheter. Förhoppningsvis blir detta nästa generations kaffeodlare som kan driva jordbruket vidare i framtiden, fortsätter Minette Rosén.

Traditionsenligt har Zoégas julkaffe även fått en helt egen förpackningsdesign. Årets design är tecknad för hand och framtagen av illustratören Björn Rudnert som har inspirerats av hållbarhetsprojektet, Östafrika och den svenska vintertiden.

Julkaffet har varsamt mörkrostats på Zoégas rosteri i Helsingborg och finns att köpa i begränsad upplaga i butik från vecka 42 både som hela bönor och malt kaffe. Rekommenderat pris är 60 kr kronor för hela bönor och 48 kronor för det malda kaffet.

Xperhotelsandtable rekommenderar kaffet med följande ord: 

Detta kaffe är enastående gott. Vi upplever kaffet som fruktigt och med ett fint djup. Du kommer finna tydliga toner av sötma från aprikos. Vi upplever att avslutet på kaffet samt eftersmaken präglas av toner av nejlika, vilket gör att kaffet får den där härliga juliga karaktären. 

Kaffet anser vi är ett kaffe som passar in i höstens härliga tid med sitt mustiga uttryck. Vi vill gärna tipsa om att kaffet är av en sådan typ att det fungerar lika bra som den första koppen på morgonen som fikakaffe mitt på dagen. Och såklart, ett kaffe du avslutar din dag med!

Vi upplever att de hela bönorna som vi maler själv ger möjligheten att anpassa kaffet på ett bra sätt. Vi väljer att använda mycket kaffebönor, vilket i sin tur ger ett kraftig och fyllig kaffe med mycket både arom och tydlighet i sitt uttryck! Mysig böna så här mot adventstider att mala på, Riktigt med julkänsla utlovas när du mal!. 

Vi provar kaffet till en pepparkaka, en kombination som gifter sig otroligt fint! Pröva!

Xperhotelsandtable tilldelar kaffet 10X av 10X

Se Xperhotelsandtable intervju med Minette Rosén kring Zoégas julkaffe

Nestlé är världens största matföretag och också det företag som investerar mest i forskning om mat (15 miljarder kronor). Företaget är branschledande i hållbarhet enligt ett flertal oberoende externa granskande institut och index. Nestlé finns i 189 länder världen över och de 328 000 medarbetarna arbetar för Nestlés mål att förbättra livskvaliteten och underlätta till ett hälsosammare liv. Nestlé erbjuder en mängd produkter och tjänster för människor och deras djur genom hela livet. Företaget har över 2000 varumärken med ikoner såsom Nescafé, Nespresso, Purina djurmat, Nestlé barnmat, Cheerios och Kit Kat samt lokala varumärken som Zoégas. Nestlés huvudkontor ligger i Vevey i Schweiz där företaget grundades för mer än 150 år sedan.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.