Annons
Annons

Nötter och dryck till nyåret

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vad är ett nyår utan nötter?

Ja precis den frågan ställer vi oss, Vad är ett nyår utan alla härliga nötter. Vi på Xperhotelsandtable vi gillar verkligen olika tilltugg till våra drinkar och cocktails därför anser vi att nötter och dryck är mycket centralt på vårt nyår. Hoppas du också tycker likadant.

Här kommer några nötter som vi tror kommer vara helt underbart att smaska på som tilltugg till dina nyårsglas.

Nötterna har olika smaker och vi kombinerar nötterna med några härliga drycker.

Nötterna vi testar hittar du i hyllan i din dagligvarubutik och kommer från Estrella. Dryckerna återfinns både på systembolaget och mer info finner du på Enjoywine.se

Låt dig inspireras.

Spicy Chili är ett utmärkt val tillsammans med ett rött kraftfullt vin på nyåret. Vi rekommenderar Er att prova Paraschos OrangeOne till dessa nötter. Gillar du inte chilins sting så föreslår vi att du provar vanliga saltade jordnötter. Och, vad passar inte bättre än en utsökt Niclas Ferilatte Millesime Blanc de Blancs. Champagne och bubbel är aldrig fel. 

Nicolas Feuillatte Millésimé Blanc de Blancs

Ljust gulgrön med fin lyster. Äppligt fruktig med ton av vita blommor. Stor fin mousse, balanserad syra med krämiga äppliga toner.

Paraschos OrangeOne

Klar djup orange färg. Vinet har tydliga inslag av torkad aprikos, kvitten, örter och gula plommon. Lång mineraldriven eftersmak med ett lite strävt avslut. Mycket läskande.

Här är två påsar, en lite starkare och en något mildare nötmix som både passar utmärkt till Calvet Réserve du Ciron Sauternes. Ett vitt vin som har mycket goda förutsättningar för att öka upp stämningen på nyåret och passar bra i smakpaletten till dessa nötter.

Calvet Réserve du Ciron Sauternes

Nyanserad doft med inslag av aprikosmarmelad, röda äpplen, honung och apelsin. Söt smak som balanseras upp av en frisk syra med inslag av aprikosmarmelad, honung, saffran, röda äpplen och apelsin.

Dessa två påsar innehåller nötter som har en viss sötma då det är både karamell och honung som dominerar smaken på dessa nötter. Här tror vi du ska våga, så varför inte match ihop dessa nötter med Valdespino Fino Inocente. En sherry med precis alla kryss i kryssade för ett lyckad skål vid 22.30 på nyårsaftonen kväll.

Nyanserad doft med med inslag av vinteräpplen, rostad mandel, jäst och torkade örter. Smaken är torr och fruktig med inslag av vinteräpplen, mandel, citrusskal, jäst och viss sälta i eftersmaken. En elegant sherry i klassisk stil.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.