Annons
Annons

Gosa Syrah – Ett vin med stor handpåläggning från en av Spaniens främsta producenter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Efter att vi i Sverige har bekantat oss med Gosa Monastrell vilken lanserades som boxvin för några år sedan, vinner nu producenten Juan Gil ytterligare en fast lansering på Systembolaget.

Bodegas Juan Gil grundades 1916 av Juan Gil Jiménez. Företaget är fortfarande familjeägt och fyra generationer har genom hårt arbete drivit det till det framgångsrika företag det är idag. Den huvudsakliga inriktningen är att producera högkvalitativt vin som återspeglar det unika för området.

Juan Gil är idag den största producenten på ekologiskt
vin i sydöstra Spanien. Även om alla produkter ännu inte är fullt certifierade har de stor respekt för att bruka jorden på ett för miljön bästa sätt. Familjen och de kommande generationerna är viktiga för Juan Gil. Hållbart tänk genomsyrar vingårdens filosofi och all energi i vingården genereras från solpaneler och man lyssnar på efterfrågan att producera en ren, vegansk, produkt.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet :

Ett mycket fylligt vin med en fin balansrad smak. Vinet präglas AV en mycket tydlig smak av björnbär och en fin ton av viol. Notera gärna att vinet har en genomgående ton av choklad vilket gör att vinet har sött inslag som är spännande. I avslutet ligger kaffetonen och gör vinets avslut mycket runt och välsmakande. Vi provar vinet till oxfilé vilket vi anser är en utsökt kombination. Vi väljer även att temperar vinet innan servering till exakt 19 grader vilket gör vinet helt rättvist gällande sin smakpalett.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtable 10X

Vingårdarna finns i regionen Jumilla som har ett skiftande klimat med heta somrar och långa kalla vintrar med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Jordmånen är näringsfattig, men blandningen av sand, kalk och sten gör att den blygsamma men livsviktiga mängd vatten som faller i området hålls kvar i jorden. I det soliga, karga landskapet trivs Syrahdruvan som utvecklar djup, koncentrerad frukt och frisk syra.

Vinet lagras 12 månader på 225 liters franska ekfat.

100% Syrah
Torrt: 2,7 g/l. sockerhalt

Art. 2538 Gosa Syrah 2018, 75 cl. 119 kr.

Systembolagets fasta sortiment.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.