Marqués de Cáceres Crianza + burgare från grillen = GOTT

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Rioja tillhör Spaniens bästa vindistrikt, där den inhemska blå kvalitetsdruvan tempranillo dominerar. Riojas moderna vinhistoria börjar i slutet av 1800-talet då franska vinproducenter från främst Bordeaux etablerade sig för att fly undan vinlusen, phylloxera vastatrix, som hade ödelagt stora delar av den franska vinarealen. Ett ökat kvalitetsmedvetande, samt lagringen av vin i barriques – 225-liters ekfat – blev det bestående resultatet av den franska influensen. Den klassiska mjuka stilen på viner från Rioja, med lång lagring på amerikanska ekfat, utmanas numera av modernare vinstilar med mer betoning på frukt och struktur.

Bodegas Marqués de Cáceres bildades 1970 och ligger i staden Cenicero, i hjärtat av Rioja Alta. I omgivningarna äger firman några av Riojas bästa vingårdar. I den moderna bodegan lagras vinerna mestadels på franska ekfat. Med sin bakgrund hos Professor Peynaud i Bordeaux lade ägaren Enrique Forner grunden för den modernisering av Riojas vinindustri som svept som en stormvind över distriktet. Den medvetna kvalitetssatsningen och nytänkandet har inneburit att bodegan anses tillhöra en av Spaniens bästa vinfirmor.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Detta är ett mycket spännande vin som vi upplever som, överraskande!

Tydlig smak av körsbär som också karaktäriserar drycken genomgående. På höjden bjuder vinet på smaken av hallon och avslutet har toner av kanel. Notera gärna att eftersmaken är präglat av vaniljtoner. 

Vinet passar till flertalet rätter, Men vi väljer att avsmaka vinet till en grillad hamburgare som vi anser passar otroligt bra tillsammans. Hamburgarens klassiska smaker, möter vinets välbalanserad smakpalett utomordentligt bra. 
Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Ett bra gradantal för detta vin anser vi.
 
Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X
 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.