Blue – nya generationen luftrenare för designmedvetna med krav på prestanda

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
  • Tyst, effektiv, enkel att använda med automode som kontrollerar inomhusluftens kvalitet.
  • Stilren design med färger inspirerade av den svenska naturen – utbytbara förfilter i fem färger för att matcha inredningen.
  • Hög prestanda, enknappskontroll för enkel hantering.
  • Sätts igång med en knapptryckning och inomhusluften renas på tolv minuter.
  • Automode och smarta sensorer som automatiskt ökar nivån på reningen vid behov.
  • Blueairs unika HEPASilent™-teknologi fångar minst 99,97 procent av luftburna partiklar ner till en storlek på 0,1 mikrometer.

Den svenska luftreningsspecialisten Blueair, med stark position på över 60 marknader världen över, lanserar idag en ny uppgraderad generation av den populära luftrenarfamiljen Blue. Med smarta sensorer, autoläge och fem nya utbytbara förfilterfärger, inspirerade av svensk natur, är nya Blue utvecklad för den designmedvetne som inte vill kompromissa med kvalitet och prestanda.

Svenska Blueairs serie Blue, vars tidigare generation har vunnit priser över hela världen för sin prestanda och prisvärdhet, är smidig, lätt och ser ut som en högtalare. Den är designad så att den är enkel att placera och passar in i vilket rum som helst. Det går att välja färg så att den anpassas till färgskalan i hemmet och storlek väljs efter hur stort rummet är för att få så effektiv luftrening som möjligt.

”Vår produktfamilj Blue har alltid kombinerat enkelhet, där det bara är att sätta i kontakten, med hög prestanda. Det är möjligt genom en kombination av smakfull design och Blueairs egna HEPASilent™-teknologi. Med autoläge, smarta sensorer och genomtänkt skandinavisk design har vi förbättrat och uppgraderat Blue-familjen”, säger Alexander Provins, Director EMEA på Blueair.

Den pågående pandemin som har påverkat människors liv under de senaste tolv månaderna har satt fokus på luftkvaliteten i våra hem. Inomhusluften kan vara upp till fem gånger mer förorenad än utomhus.

”När många av oss tillbringar mer tid hemma än någonsin tidigare riktas mycket uppmärksamhet mot vad vi kan göra i hemmet för att skapa hälsosamma miljöer som förbättrar vårt välbefinnande. Luftrenare har i det sammanhanget visat sig ha en positiv inverkan på vardagen genom att hjälpa till med att öka koncentrationsförmågan, förbättrad sömn, minskning av allergiska symptom så som astma och allergier, säger Alexander Provins.

Den nya Blue-familjen finns i två olika storlekar där den mindre Blue 3210 rekommenderas i mindre rum upp till 17 kvadratmeter och den större Blue 3410 är lämplig för rum upp till 36 kvadratmeter.

Här nedan listas fördelar med den nya luftrenarfamiljen:

Mer ren luft med lägre ljudnivå och mindre elåtgång
Blue använder HEPASilent™-teknologi, Blueairs egenutvecklade filtreringsteknik, som tack vare en kombination av elektrostatisk och mekanisk filtrering kan använda mindre täta filter men med bättre prestanda. Det medför att Blue producerar mer ren luft vid lägre lufttryck, vilket betyder tyst drift och mindre energianvändning än en glödlampa.

Tar bort allergener, rök och lukt
Blue tar bort damm, pollen, mögel, allergener och andra partiklar som kommer från sällskapsdjur och mikroplast från luften. Aktivt kol i Blues filter tar också bort obehaglig hushållslukt och rök. Tack vare Blueairs HEPASilent ™-teknologi avlägsnar Blue minst 99,97 procent av alla luftburna partiklar så små som ner till 0,1 mikrometer i storlek.

Enknappskontroll med autoläge
Blues funktion styrs med en enda knapp. Tryck en gång för autoläge, två gånger för nattläge, tre gånger för vardagsläge och fyra gånger för boost-läge. Tack vare funktionen autoläge övervakar Blues smarta sensor luftkvalitetsförhållanden i realtid och justeras automatiskt för att optimera reningen av luften i rummet.

Utbytbara förfilterfärger för personlig stil
På några sekunder går det att ändra utseendet på de nya luftrenarna i Bluefamiljen för att matcha inredningstilen med fem utbytbara färgalternativ på det exteriöra förfiltret. Dessa är inspirerade av skandinavisk natur och finns i följande färger: Arctic trail (mörkgrå), Winter reed (ljusgrå), Archipelago sand (rosa), Aurora light (grön) och Night waves (blå). Blue kommer med Arctic trail som standard medan övriga färger kan beställas extra.

360°-luftintag för att rengöra luften var tolfte minut – fem luftbyten i timmen
Med ett stort 360°s-intag går det att placera Blue var som helst i ett rum utan att kompromissa med prestandan. Då den tar lite plats, drar lite el och arbetar under mycket låga ljudnivåer är Blue lämplig att placera i de rum där mest tid spenderas som till exempel sovrummet.

Designad i Sverige
Liksom alla Blueairs luftrenare är Blue designad i Sverige för högsta kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Blueairs svenska arv är tydligt i valet av de fem utbytbara förfilterfärgalternativen, inspirerade av skandinavisk natur.

Blueairs luftrenare har inte blivit testade för coronavirus ännu och gör inga anspråk på att fånga eller eliminera SARS-CoV-2.

Vilken färg är du Grå blå rosa  grön ?

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord: 

Vi har under 3 veckor placerat vår luftrenare i vårt kombinerade fika och konferensrum som är exakt 35 kvm. Redan efter två timmar kunde vi uppleva en friskar och klarare luft. 

En ny kompis i rummet

Vi upplevde att luften kändes både lättare och andas samt inga dåliga dofter återfanns i rummet. Vi tycker det är bra att placera en luftrenare av denna klass i ett rum där det både samlas mycket folk och luften behöver ha en bra luftkvaliteten och gärna rensas i mellan varven. Vi tänker oss också att med alla hemmakontor som uppkommit de senaste året i och med pandemin så är luftrenare något som alla hem borde införskaffa. Man lägger verkligen märket till hur bra luft ökar ens kapacitet och mående.

Redan efter 2 timmar med denna luftrenare kunde vi känna tydliga effekter. Vi la också märke till att när ett fönster öppnades eller någon lagade mat i “cafédelen” hos oss som är i samma rum som konferensdelen så började luftrenaren arbeta något hårdare för att bibehålla en bra luftkvaliteten. 

Pollen i rummet och luften – Nej Tack

Vi märkte också att direkt fönstret öppnades arbetade luftrenaren flitigt med att rensa det ev pollen som transporterades in i rummet från det öppna fönstret. De personer som är pollenallergiker trivs bra i konferensrummet nu då det inte alls efter att vi installerat luftrenaren upplevt kliande ögon eller andra problem, tack vare produkten.

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Vinn din egen BLUE 3410

Nu har du chansen att vinna din egen Blue luftrenare.

Fyll i formuläret med ditt namn och e-postadress samt rätt svar till oss så deltar du i tävlingen.

Tävlingen pågår mellan den 21-juli -15 aug.

Hur många färger kan du anpassa din 
Blue-luftrenare i?

Blueair är en av världens ledande tillverkare av luftrenare för hem och kontor. Bolaget grundades i Sverige och är i dag en del av Unilever. Blueairs produkter är innovativa och energieffektiva och säljs i över 60 länder. https://www.blueair.com/se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.