Grekiska delikatesser i världsklass

Vasilios Chatzoudis som driver Greken – Mediterranean Food lanserar nu ett helt nytt sortiment grekiska delikatesser på den svenska marknaden. Det är Tzatziki, fetaoströror samt ostar som är lokalt producerade på Kreta av kretansk mjölk tillverkade med traditionella recept.

 

De nya produkterna är Tzatziki med extra virgin olivolja, fetaoströrorna Tirosalata och spicy Kopanisti. Bland ostarna kan nämnas Graviera (Greklands populäraste efter Feta), Kefalotyri, Getost samt en krämig rökt ost tillverkad av pastöriserad får- och getmjölk.
– Vår målsättning är att erbjuda de godaste och mest högkvalitativa varorna där våra kunder får avnjuta de yppersta grekiska smakerna, säger Vasilios, av de flesta kallad “Vasse”. Vi erbjuder enbart genuin grekisk mat med noga utvalda produkter från landets ledande producenter. Vi söker nu ytterligare butiker, grossister och restauranger som vill kunna erbjuda det bästa från det grekiska köket.

Greken – Mediterranean Food från Gävle startade 1998 med fokus på oliver och olivolja men utökar nu verksamheten med nya produkter.
Det är ett genuint familjeföretag med säte i Gävle som arbetar med att föra Greklands goda smaker till det svenska hemmet. Detta genom att noga välja produkter med omsorg och kärlek. Produkterna kommer från ledande producenter för att fastställa dess höga kvalitét.

Om Greken
Greken själv, Vasilios Chatzoudis, kom till Sverige på början av 70-talet från Grekland och hjälper idag sina söner att driva Greken – Mediterranean Food. Tidigare har han drivit en grekisk restaurang och brinner för grekisk mat. Företaget startades tillsammans med sönerna Andreas och Themis Chatzoudis, med visionen att dela med sig av de goda grekiska smakerna till Sverige. De första produkterna som introducerades var oliver och olivolja. Olivoljan kommer från små familjegårdar runt om i regionen Kalamata, Grekland. Olivsorten Koroneiki handplockas och pressas samma dag för att bibehålla de goda smakerna och få till den bästa kvalitén. Kalamataoliverna kommer från samma område och är handplockade från specifika gårdar.

Graviera
Greklands populäraste ost efter Feta.
Hårdost med en söt underton, kryddig och aromrik smak.
Den kan stekas, grillas, användas till ostbricka eller i sallader.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord:

En mycket trevlig ost. Men fantastiskt len och fin struktur. Den har en fin kryddighet och smakrik samtidigt som karaktären på osten är len och rund i sin framtoning. Denna ost provar i att addera i en grekisk sallad, vilket är ypperligt. Mycket bra kombination som ni bör prova i sommar

Xperhotelsandtable tilldelar osten 10X av 10X

Getost
Halvhård ost
Pastöriserad getmjök med låg fetthalt, krämig och balanserad sötma.
Den kan användas till olika maträtter eller avnjutas som den är.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord

Detta var en riktigt krämig och god ost med bra sötma och lättsamt att tycka om. Osten har en neutral smak, vilket gör att den passar i flera olika maträtter. Vi väljer att njuta osten med lite marmelader och ett trevligt glas rött. En kombination som är magisk. Så enligt oss är detta en ost som bara måste ta plats på ostbrickan framöver. Notera att konsistens på osten är magnifik.

Xperhotelsandtable tilldelar osten 10X av 10X

Kefalotyri
Hårdost
Hårdost med lätt kryddig smak, pikant och aromrik.
Den kan stekas, grillas, rivas över pastarätter eller till ostbricka.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord

Detta är en spännande ost med en smak som är intressant att prova i olika maträtter. Vi gör en pastarätt baserat på grädde och adderar osten i såsen. Detta ger en mustig och krämig karaktär på pastasåsen.  Avslut  blir att dra mot det pikanta smaken från osten. Gott. Vi väljer även att riva lite ost över rätten som finish, Enormt trevlig anrättning!

Xperhotelsandtable tilldelar osten 10X av 10X

Rökt ost
Krämig ost
Pastöriserad får- och getmjölk. Krämig god och delikat smak.
Kan användas som dessertost eller till ostbricka och vin.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkten med följande ord

Denna ost måste du bara testa. Den har allt. Den är så bra balanserad i sin smakpalett. Den har ett lätt rökigt uttryck. Den är toppen både som den är på ostbrickan eller i sallader. Men vi väljer att smälta en tjock skiva över vår grillade högrevsburgare. WOW, vilken upplevelse!, Du bara måste prova, du kommer aldrig vilja ha någon annan ost på din burgare efter att prova denna kombinationen

Xperhotelsandtable tilldelar osten 10X av 10X

Missa inte KOPANISTI TZATZIKI TIROSALATA

Kopanisti
Huvudingredienser
• Fetaost PDO
• Rostad röd paprika
• Kryddig grön paprika
Pikant fetaoströra.
En fantastisk god och kryddig dipp.
Perfekt till ostbrickan.

Xperhotelsandtable rekommenderar denna produkt med följande ord:

Det som vi imponeras mest med gällande denna produkt är dessa hetta och krämiga uttryck och fantastiska genuina smak. Här pratar vi verkligen oströr med fina smaker. Vi väljer att adderat den till den grillmat vi väljer att kombinera denna röra med och vi tror du också kommer uppskatta den kombinationen. Vi gillar den hetta som produkten innehar, de ger en bra karaktär på oströran .

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Tzatziki
Huvudingredienser:
• Grekisk yoghurt
• Extra Virgin Olivolja
• Färsk gurka
• Färsk vitlök
Kall vitlökssås/dipp.
En klassiker från Grekland.
Ett måste för en lyckad grillfest.

Xperhotelsandtable rekommenderar denna produkt med följande ord:

Men hallåååå… Alltså det är inte förens du har provat denna Tzatziki som du provat Tzatziki på riktigt. Denna är inte alls som man kanske tidigare avnjutit liknande röror. Denna är tätt och krämig i sin konsistens . Frisk och god samt härliga bitar av gurka. Röran har en tydlig smak av vitlök. Denna produkt passar alla tillfällen där det dukas upp för att njuta god mat , både vardag som fest.

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Tirosalata
Huvudingredienser
• Fetaost PDO
• Kryddig grön paprika
Popoulär fetaoströra som passar lika bra på tallriken som på smörgåsen.
Perfekt till ostbrickan.

Xperhotelsandtable rekommenderar denna produkt med följande ord:

Detta är en röra som är enkel att tycka om med en frisk och syrlig smak. Vi tycker att den passar perfekt på en ostbricka. Den gifter sig fint med både oliver och andra ostar samt underbar god på kex Det bästa med denna röra är att den fungerar till så mycket olika maträtter och dukningar. Vi föreslår även att prova lite av röran på kanapéer till ett glas Cava, vi testar denna kombination, mycket trevlig upplevelse ….prova

Xperhotelsandtable tilldelar produkten 10X av 10X

Grekens prisbelönta olivolja

Grekland är känd för sin kvalité av oliver och olivolja, det är landets nationalprodukt. Det är också här som den lilla men högkvalitiva oliven Koroneiki odlas. Olivoljan som utvinns av Koroneiki är mångfaldigt prisbelönad och 2016 fick Koroneikioljan första pris i tävlingen ”The World´s Best Olive Oils 2016”.

Koroneiki olivolja härstammar från Methoni i Kalamataregionen i södra Grekland. Med sina aromatiska smakegenskaper – robust, intensiv och fruktig med inslag av peppar och välutvecklade undertoner av citrus, är olivoljan uppskattad världen över. Den anses till och med av många att vara den bästa. Oljan innehåller en hög halt av polyfenoler och antioxidanter, vitamin E och karoten som har bevisade hälsofrämjande effekter för bland annat hjärtat, och det är just med hjärtat vi presenterar Koroneiki extra vergin olivolja.

Koroneiki extra virgin olivolja avnjuts till sallad eller bruschetta eller varför inte smaksätta din maträtt med den sista touchen.

Självklart har vi på Xperhotelsandtalbe även provat denna olja, och det är inget med olja som gör oss besvikna. Fin fruktighet, trevlig och god smak, genomgående. Detta är en olja vi föreslår du använder till sallader och andra rätter som du vill sätta lite guldkant på. Vi doppar vårt bröd i oljan för att sedan doppa i hackade nötterna. Detta njuter vi tillsammans med ett mustig rött i glaset. Briljant tips eller hur……!?

Om Greken

Greken – Mediterranean Food för Greklands goda smaker till det svenska hemmet. Vi är sveriges leverantör av grekisk mat.

Greken väljer endast noga utvalda produkter från ledande producenter. Vi vill erbjuda de godaste och mest högkvalitativa varorna – där våra kunder får avnjuta de yppersta grekiska smakerna. Greken själv, Vasilios Chatzoudis kom till Sverige på 60-talet från Grekland och hjäper idag sina söner att driva Greken – Mediterranean Food.  Tidigare har han drivit grekisk restaurang och brinner för grekisk mat.

Greken erbjuder de godaste och mest högkvalitativa varorna – där kunden får avnjuta de grekiska smakerna till max.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.