Bolla Le Poiane Amarone

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Veneto är en region i nordöstra Italien. Regionen är belägen mellan alperna och Adriatiska havet och består av provinserna Belluno, Padova, Treviso, Venedig och Vicenza.

Bolla grundades redan 1883. Idag producerar de vin från fem regioner. Mest kända är de för sina viner från Veneto, de var det första vinhuset att sälja Amarone med egen etikett. Bolla ägs av Gruppo Italiano Vini som är en av Italiens största kooperativ. Genom detta samarbete kan Bolla fortsätta att bevara vinhusets ursprungliga filosofi. Vinmakare är Christian Zulian som satsar på att producera klassiska viner med moderna inslag.
 
 

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord:  

Oj vilket vin! Vi upplever vinet som kryddigt och med tydliga toner av körsbär. På höjden ger vinet fin smak av kakao och sötma från kanel återspeglas. Avslutet har tydlig inslag av både russin, hasselnötter. 

Detta är ett vin som klarar sig utmärkt på egen hand i glaset och behöver ej stöd för att njutas.

Men vi väljer att avsmaka vinet till nybakade piroger som vi tror kan passa picknick-korgen. Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Ett gradantal vi anser att vinets fina smakpalett får briljera vid.

– Ett elegant och gott vin som är extremt välbalanserat!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.