Ett urval av fantastisk dryck till påsk…

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Snart är det påsk därför vill vi rekommenderar Er fem drycker som vi fastnat lite extra för och som vi varmt rekommenderar er. Läs, inspireras och införskaffa!

Krögarparet Åsa och Emilio Ingrosso lanserar Pinot Grigio på box – Amore Bianca Pinot Grigio

Åsa och Emilio Ingrosso har haft bråda dagar. Nyligen öppnade de den italienska restaurangen La Perla i Stockholm, utöver den, har de två restauranger på Mallorca, de har släppt kok- och livsstilsboken Sensi samt lanserat ett nytt vin – Amore Bianca Pinot Grigio på box.

 

Sedan succén med Amore Bianca Prosecco, som är döpt efter Emilios dotter Bianca kommer nu ytterligare en italiensk klassiker från krögarparet.

– Som italienare älskar jag Pinot Grigio, berättar Emilio. Det är en druva som passar till det mesta i det italienska köket… Och då boxar är betydligt mer miljövänliga än flaskor – både vad gäller tillverkning och frakt – fanns en lucka i sortimentet som behövde fyllas.

Runtom den vackra Gardasjön i norra Italien växer de druvor som används i Amore Bianca. Klimatet här är speciellt gynnsamt för druvsorten Pinot Grigio som ger friska men fruktiga viner med toner av vit persika och päron.
Pinot Grigio är ett alldeles utmärkt bordsvin och passar till det allra mesta inom såväl det syd- som norditalienska köket: pasta med tomatbaserade såser, fisk, skaldjur eller varför inte en klassisk risotto med porcini, alltså Karl-Johansvamp.

Emilio och Åsa Ingrosso har ett antal restauranger i såväl Sverige som i andra länder och är mycket kunniga inom landets matkultur och dess drycker. De har länge varit på jakt efter de perfekta druvorna till ett kvalitativt och prisvärt bordsvin. Nu finns det att beställa på Systembolaget.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord:

Mycket trevligt vin som har tydliga toner av sötma från just persika och genomgående en frisk och tydlig smak av päron. Vinet avsmakar vi till rimmad torsk. Otroligt trevlig kombination där vi även använder lite av vinet i såsen. Vinet är även ett vin som vi tror du kommer kunna njuta till flera rätter på påskbordet.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X 

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Wow, detta är verkligen lyxigt, gott och passande både våren och sommaren 2021. Vi väljer att temperera drycken till 9 grader. Ett gradantal som vi anser tar fram och bjuder på tydliga inslag av päron och på höjden återfinns en välbalanserad citruston. Vinet har ett fantastiskt avslut där varma toner av honungsmelon framträder. Detta är ett otroligt välbalanserad och gott Prosecco som passar utmärkt i påsk till chark från påskbordet och såklart. Perfekta glaset du bjuder på som välkomstskål.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Här kommer ytterligare en Prosecco som vi upplever som otroligt god och välbalanserad i sin smakpalett. Uttrycket är över lag på drycken mycket fruktigt och genomsyras av dess pärontoner. På höjden upplever vi inslag av sötare slag som härleder till smaken av persika. Proseccon bjuder även på en frisk  vind av citrus i dess avslut. Och självklart så kommer du återfinna en lätt smak av honungsmelon som pålar fram då och då i dess smak. Servera gärna drycken vid 11 grader. Ett gradantal vi provar och varmt rekommenderar Er att avnjuta drycken. Vi provar även drycken till plockat och tror att du också kommer njuta drycken till flera rätter från påskbordet. Men även i ett glas helt på egenhand1

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Vinet är i en klass som ej går att mäta med något liknande. Vinet har perfekt kryddighet där körsbärs smaken är framtonad och det ligger på höjden en mustighet som bottnar i kanel och russin. Avslutet har en len och rund nötig karaktär. Detta är ett vin som är outstanding! Vinet är perfekt att njuta tillsammans med mellan, till lång lagrade ostar som du duker upp till påskbordets dessert.  Vi väljer att temperera vinet till 18 grader. Ett gradantal vi anser drycken kommer till sin rätt!

 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Detta vinet är otroligt spännande och har en uttryck som bjuder på nya intryck för varje gång du avsmakar vinet. Vinet är elegant och karaktäriseras just av de eleganta toner av körsbär som vinet bjuder på. Notera gärna att vinet har ett kryddig och gott avslut. Vi rekommenderar att du tempererar vinet till 18 grader. Vinet kommer du njuta allra bäst tillsammans med lagrade ostar i påsk. Men om du väljer att servera lamm vid ditt påskbord så kommer du kunna matcha detta vinet perfekt med den anrättningen.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.