Annons
Annons

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

En nyhet lagom till höstens intåg och årets äppelskörd lanseras den efterlängtade svenska ekologiska cidern Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär på Systembolaget.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär är gjord på en bas av svenskt äppelvin tillsammans med omsorgsfullt tillsatta svarta vinbär och blåbär från naturens eget skafferi. Smaken är härligt söt med inslag av svarta vinbär, blåbär samt en fläkt av hallon som tillför en liten syrlighet.  Doften är bärig med dominans av solmogna blåbär och mörka vinbär tillsammans med inslag av skogshallon. Färgen är inbjudande rosa med violetta toner. Produkten säljs i slim can, en tilltalande hög och smal burk smyckad med konstnärligt tecknade blåbärskvistar.  Burken på 250 ml blir en given färgklick till höstens tillställningar. Dessutom är den ekologisk vilket ligger helt rätt i tiden.

Vi är glada att vi kan tillföra innovation till ciderkonsumenterna med den här vackra och moderna produkten. Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär andas 2020-tal, dels med sin färgglada design men även tack vare den dominanta smaken av blåbär som i år är det bär som fullständigt exploderat i våra svenska skogar säger Filip Lundquist, CEO, Umida Group AB.  Vår ambition är att den här cidern ska bli starten på ett nytt svenskt varumärke inom högkvalitativ ekologisk cider. Vår förhoppning är att den ska fånga de svenska konsumenternas intresse och på så sätt kunna växa sig starkt framöver, fortsätter han.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär finns i de flesta systembolagsbutiker.  Den bör avnjutas väl kyld förslagsvis som den är eller varför inte till en blåbärspaj med vaniljsås. Den passar till de flesta tillfällen.

Elin Ekologisk Cider Blåbär & Svarta Vinbär
Ursprung: Sverige
Artikelnr:1701
Pris: 14,90 kr (+1 kr pant)
Volym: 250ml
Alkoholhalt: 4,5%

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Wow vilken fantastisk god cider. Smaken präglas av den genuina och tydliga smaken av blåbär som karaktäriserar drycken. Den har en djup smaken där svarta vinbär dominerar.

Vi tycker den är perfekt kolsyrad, dvs lätt pålande. Vi upplever cidern som frisk och rund i smaken. Mycket fräsch och god med touchen av skogshallon som ger sötma! 

Vi väljer att temperera drycken till 8 grader. Ett gradantal vi anser passar dryckens smakpalett och ger utrymmet för samkerna att blomma ut bra.

Cider avsmakar vi till en cheesecake som vi baserat på just blåbär. Mycket fin och god kombination och dessert nu i höst. Testa!

Xperhotelsandtable tilldelar cidern 10X av 10X 

Umida Group AB (publ) (Umida), är en företagsgrupp inom dryckesbranschen som producerar, marknadsför och säljer vin, sprit, blanddryck, glögg och andra alkoholhaltiga drycker samt flytande livsmedel.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.