Annons
Annons

El Miracle Cava Brut!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
El Miracle Cava Brut
Pris: 89 kr, nytt pris från 1 sept Artikelnummer: 7700 Systembolagets fasta sortiment

The Wineagency välkomnar den spanska producenten Vicente Gandía till produktportföljen och visar samtidigt upp en ny design av El Miracle Cava Brut. En av de mest välkända produkterna på Systembolagets hylla.

Bodegas Vicente Gandía grundades redan 1885 och har i dag basen i regionen Utiel-Requena, några mil väster om Valencia där El Miracle Cava Brut skapas. Firman producerar vin under olika etiketter från nio spanska vinregioner, bland annat Rioja, Rias Baixas, Ribera del Duero och Priorat. I dag drivs Vicente Gandía av den fjärde generationen och sedan ett år tillbaka finns en ny chefsvinmakare, José Hidalgo, på plats. Han kommer från en mycket välkänd familj av vinmakare och har bland annat arbetat i Napa Valley och hos kultproducenten Gramona.

”Det känns både roligt och spännande att få arbeta med denna producent och med Cava, en typ av mousserande som är på allas läppar nu”, säger Lucia Cornejo, produktansvarig för Vicente Gandia.

El Miracle Cava Brut görs på en blend av druvorna Macabeo och Chardonnay, något som typiskt för Cava från Utiel-Requena. Här ligger vingårdarna mycket högre över havet än i Penedes, vilket Macabeo är anpassad för. El Miracle framställs på den traditionella metoden och har lagrats på sin jästfällning i minst 12 månader. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, citrus, persika och mineraler.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Här är ett trevligt och mycket prisvärd Cava. Smaken och karaktären på Cavan är genomgående den tydliga smaken av päron som bottnar i citrustoner. 

Vi upplever Cavan även bära  friska ljuvliga  toner av höstäpplen.

Servera gärna drycken vid 8 grader. Ett gradantal vi anser att dryckens smakpalett får blomma ut.

Vi avsmakar drycken till lite plockmat. En fin kombination.

Vi  rekommenderar Er att Cavan gärna får fungera som välkomstdrink, tilltuggs dryck eller njuta precis som den är i ett glas!

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 9X av 10X

The Wineagency är en av de ledande importörerna av kvalitetsvin i Sverige under ledning av Ann Burgaz, vd och ägare. Vår kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka samarbetar entusiastiskt och framgångsrikt med de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.