Circle K med på resan i bilen i sommar….

Semester, sommar, glass, bilresor och galna ungar i baksätet …..

– Är vi framme snart. Alltså lugn, det finns sätt att förhindra semesterhysterin. Vi på Xperhotelsandtable vi vill gärna tips om Circle K som har massor av härliga drycker, mat och nöjen att ta del av på sina stationer runt om i landet. Men innan vi tittar närmare på deras sortiment så har vi lite rolig läsning till dig. Och du, vem är du?

 

Var tredje svensk har någon i sin närhet som oombett ger råd och instruktioner när de kör bil och kvinnliga förare tycks vara mer utsatta än manliga. Samtidigt verkar kvinnor vara de som kommenterar andras körning oftast. Circle K har tagit reda på mer om fenomenet ”backseat driver” genom en undersökning med Kantar Sifo.

Nästan var tredje svensk (29 %) uppger att de har någon sin närhet som brukar kommentera, ge instruktioner eller råd, alltså agera backseat driver, när de kör bil. Kvinnor drabbas av detta i högre utsträckning (32 %) än män (26 %).

Undersökningen visar också tydliga skillnader bland åldrarna. Ju yngre man är, desto vanligare tycks det vara att passagerarna kommenterar körningen. I åldrarna 18–34 är det hela 35 procent som stött på en backseat driver, att jämföra med 23 procent hos 56–79-åringarna.

– Fenomenet med ”backseat driving” är kanske inget som brukar uppskattas, men som uppenbarligen är vanligt förekommande. Eftersom vi är nyfikna på livet i bilen ville vi dels ta reda på hur svenskarna beter sig mot varandra, och dels undersöka hur man påverkas som förare, säger Erika Söderlund, kommunikationschef på Circle K.

Det man som förare stör sig på mest är när passageraren fäller allmänna kommentarer kring körningen (31 %), kritiserar hastigheten man kör i (23 %) samt att skriker och kommenterar händelser under körningen (21 %). Även här tycks det finnas skillnader mellan könen, exempelvis gällande kommentarer kring hastigheten där männen oftare får kritik (25%) än kvinnorna (20 %).

Flest backseat drivers i Norrbotten, och partnern kommenterar oftast körningen
Fenomenet med backseat drivers skiljer sig en del runt om i landet. Överlägset flest hittas i Norrbotten, där hela 43 procent uppger att de har någon i sin närhet som brukar ge kommentarer och instruktioner om körningen, att jämföra med riksgenomsnittet på 29 procent. Minst vanligt, med god marginal, är fenomenet på Gotland där endast 9 procent av gotlänningarna har råkat ut för en backseat driver.

Vem i ens närhet är det då som oftast agerar backseat driver? Enligt undersökningen hamnar ens partner (68 %) på ohotad förstaplats. På andra plats hittar vi pappa (19 %) tätt följt av mamma (17 %).

Vanligare att vara backseat driver än att råka ut för en
Att endast 29 procent uppger att de har en backseat driver i sin närhet är egentligen förvånande. I alla fall när frågan blir omvänd – det vill säga om man själv brukar kommentera andras körning. Här uppger hela 85 procent att de gett kommentarer av något slag i egenskap av medresenär.

Lite paradoxalt, med tanke på att kvinnorna oftast drabbas av kommentarer, är att just kvinnor också tycks kommentera mest. 90 procent av säger att de kommenterar andras körning vilket ska jämföras med männens 79 procent.

Kan påverka körningen negativt
Påverkar medresenärernas kommentarer och instruktioner förarens körning? Enligt undersökningen menar mer än var femte bilist (21 %) att deras körning påverkas på ett negativt sätt. Även här är det kvinnor som tycker det är mest störande (25 %) jämfört med män (18 %).

I bilen ska du ha mackor kaffe bullar wraps korv

Rekommenderar: För dig som är kanske lite mer hungrig och gillar det krispiga, salta samt matiga. Då är denna nachos hos Circle K en rätt som passar enkelt i bilen att ta med. Den är rejält tilltagen och mättar stora som små magar. Dessutom är den riktigt god med bra balanserad smakpalett på köttfärsen. Osten är imponerande god!

Rekommenderar: Denna macka med Pulled Pork och Chipotle har rejält med tryck i smaken. Den är god och stark. Något som överraskar oss är att innehållet i produkten inte upplevs som “mosigt”. Salladen, är fräsch och krispig. Köttet mört och fint. Detta är en smörgås som verkligen mättar. Kul att man vågat ge mackan rejält med sting och smak! Uppskattat!

Rekommenderar: Klassik trekantsmacka med mycket fylling och som har en god sälta från baconen. Perfekt balanserad med tomaten. Och fingerkänsla vad det gäller innehållet av majonnäs. Vi upplever smörgåsen som fyllig, smakrik och inte kladdig. Detta är perfekt i bilen på resan. Bra också att det är 3 mackor i förpackningen, då kan barnen dela!

Varmrökt lax & Bulgur Räksallad bönmix & Rhode Pastasallad ost & Skinka

Rekommenderar: 

För dig som kanske önskar det lite lättare målet på bilresan och ser sallad som ett alternativ så är dessa tre varianter sallader som tilltalade oss på Xperhotelsandtable. Vi upplever generellt att salladerna är mycket välbalanserade i kompositionerna. Det håller bra smak genomgående och såserna som med följer är i lagom mängd. Salladerna är kylda vid köp och vi upplever dem mycket fräscha och i perfekta portioner.

Barnens favoriter är Chokladmuffins  Korv i bröd

Alla barn gillar väl korv? Jag beställde själv. Men de fick gå runt och ge mig korven i handen. Ja når inte upp. Korven va mycket godare än mammas hemma. Jag älskar muffins och denna muffins hade chokladbitar i, jag älskar choklad. Så jag fick både bulle och choklad jag hos Circle K.

Vi vuxna i testgruppen dividerade ett tag innan vi kunde enas om att detta är nog det som vi skulle vilja rekommenderar som “vuxenfikat” på bilresan. Anledningen är att kaffe behöver man både som chaufför och som “med-chaufför” i framsätet. Och finns det kaffebröd så är detta ett måste med in i bilen. Dessutom alltid bra priser på erbjudanden på fika bröd på stationerna.

Circle K berättar mer I WEBB-TV

Och självklart med i handen ut från stationen har vi med oss iskaffe med karamellsmak, en härlig K-Frezze med en läcker limegrön färg.

Självfallet tar vi  även med, Circle K´s stolt helt. Succén Korven, K ROYAL.

 
K-Frezze: har en mycket läcker och läskande smak. Barnen i testgruppen beskriver smaken på de olika dryckerna som. Glass fast halvsmält is. En beskrivningen är vi vuxna anser är klockren för produkten. Vilken som blir favorit är svårt att säga då meningarna kring detta går isär i gruppen. Tips, prova dig själv fram för att hitta din favorit.

 

Iskaffet: Ja det är ett kallt kaffe, men just is och smaksatt med det som man önskar. Vi valde smaken karamell. En smak vi tidigare testat och som vi vuxna anser är den absolut godaste av Circle K´s iskaffen. Dessutom att iskaffet toppas med grädde, ja det gör upplevelsen ännu mera lyxig. 

 

K-ROYAL: En bamsekorv, köttig och god. Bra grillad med topping och sås som gör denna rätt helt komplett. Den mättar och passar stora som små

– Vi älskar korv i testgruppen! Man förstår att detta är en succé. K Royal, korv med bröd som tagit ut svängarna och som man lyckats harmonisera smakpaletten till perfektion. 

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.