Château Bouscassé Les Jardins Philosophiques 2016 En hyllning till Petit Courbu – den ljuva druvan från sydvästra Frankrike

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Chateau Bouscassé Les Jardins Philosophiques 2016 Artikel nr: 92702
Pris: 139 kr
Lanseras den 1 juni 2020 i fast sortiment

Alain Brumont har en tydlig ambition: att hans handlingar som vinodlare ska återspeglas i vinet. Han är en outtröttlig utforskare av sydvästra Frankrikes unika terroir och dess lokala druvsorter. Han är en trädgårdsmästare som kärleksfullt tar hand om sina vinstockar och en vinproducent som respekterar sina kulturella rötter. Alain Brumont har uppnått sin ambition. I dag hör han till världens främsta vinproducenter.

Les Jardins Philosophiques 2016 är en hyllning till Petit Courbu – den mest framstående vita druvsorten i Sydvästra Frankrike, enligt Alain. Här får druvan perfekta förutsättningar i vingårdar som är rika på lera och kalksten.

Vinet jäser och lagras på ståltank, med sin jästfällning i tio månader. Les Jardins Philosophiques ger en stilfull uppvisning av druvans stora potential genom ett smakrikt och nyanserat vin med mjuk frukt och fin fräschör. Vinet speglar Chateau Bouscassés vackra trädgårdar genom toner av exotisk frukt, örter och vilda blommor.

 

 

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Oj vilket gott vin. Här bjuds du på en härlig ton av sötman från apelsin och den djupa smaken från plommon. På höjden kommer du uppleva vinet som härligt örtigt. Avslutet präglas av ananastoner. Vi väljer att temperar vinet till 10 grader. Ett gradtantal vi anser passar vinet utmärkt. Vi provar vinet till en lasagne och upplever att kombinationen var oväntat bra! Lasagnens krämighet i kombination vinet örtiga och söta karaktär blir magiskt gott. Denna kombination en ljummen sommarkväll på balkongen kommer bli toppen tror vi 

Xperhotelsantable tilldelar vinet 9X av 10X


Glädje i varje glas

Vinunic AB har sedan 1992 sökt de allra bästa producenterna med kvalitet i fokus. Ett bra vin är en njutning och vi kan idag erbjuda Sveriges största utbud av viner från familjeägda gårdar där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

Vi som jobbar på Vinunic söker oavbrutet efter det bästa som marknaden har att erbjuda. När ni köper viner från oss så vet vi att ni kommer att få glädje av varje glas!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.