Annons
Annons

Chateau Bouscassé 2016 & La Gascogne Gros Manseng Sauvignon Blanc 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Chateau Bouscassé 2016

Chateau Bouscassé 2016, art. nr. 2204, 159:-

Från året som gav en flygande start för ett klassiskt vin presenterar vi en uttrycksfull och elegant årgång med fint djup – Chateau Bouscassé 2016.

Året 2016 beskrivs genom såväl skonsamma som ytterliga väderförhållanden. En mild vinter och vår gav växtsäsongen en praktfull start. Därefter följde en varm och torr sommar, september bjöd på regn vilket slutligen gav de godaste förutsättningar för en ypperlig årgång.

Från de vackert bergsluttande terrasserna som består av en variation på lera, kalksten och upp till hundra år gamla vinstockar, plockas druvorna till hyllade Chateau Bouscassé.

Vinet består av Tannat 50%, Cabernet Sauvignon 26% och Cabernet Franc 24%. Chateau Bouscassé 2016 är generöst och djupsinnigt med raffinerade tanniner. Vinet är fylligt och elegant med stor potential att lagras. Årgång 2016 är redo att drickas idag men kan sparas i många år.

Det berömda vinslottet Château Bouscassé har drivits av familjen Brumont under generationer. Sedan 1980 har Alain Brumont varsamt valt ut områdets allra bästa växtplatser för att idag tillverka viner som hör till världens främsta.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Här är ett vin som bjuder på många trevliga smaknyanser. Vinet karaktäriseras av smaken  svarta vinbär. På höjden kommer du mötas av smaken av både plommon och en touch av blåbär. Avslutet har en tydlig ton av lagerblad och en viss kryddighet.

Vinet är mycket smakfullt och trevligt och en fröjd att avnjuta nu i sommar tillsammans med bästa vänner på grillfesten.

Vi rekommenderar att temperera vinet till 19 grader. Ett gradantal vi anser att vinet blommar ut med sin smakpalett. VI väljer att avsmaka vinet till en finare bit av nötkött, en kombination som är himmelsk god.

Notera gärna att vinet upplevs som fylligt och med en härlig fruktighet. Vi tror du kommer uppskatta denna år gång av vinet enormt mycket!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10x

Med nöje presenterar vi en årgång som kännetecknas av precision och balans.

Årgång 2019 startade tidigt. En mild vinter gav hastig knoppning som följdes av en sval vår, vilken fick vinrankornas mognande att sakta ner och komma i god fas. En varm sensommar formade
fint mogna druvor med exakt balans mellan rik frukt och fräschör.

”Kombinationen av struktur och fräschör från Gros Manseng tillsammans med de fruktiga aromerna från Sauvignon Blanc formar en unik stil. Det här är ett välbalanserat vin som kan avnjutas omedelbart” Alain Brumont

La Gascogne Gros Manseng Sauvignon Blanc 2019 tillverkas på 50 % Gros Manseng och 50% Sauvignon Blanc. Vinet jäser på ståltankar och mognar tillsammans med sin jästfällning före buteljering. Resultatet är en fin årgång som balanserar mjuk frukt med distinkt finess. Det här är ett energiskt vin med aromatiskt fruktiga toner, yppig blommighet och citrusfrisk fräschör.

Alain Brumont har en tydlig ambition: att hans handlingar somvinodlare ska återspeglas i vinet. Han är en outtröttlig utforskareav sydvästra Frankrikes unika terroir och dess lokala druvsorter.Han är en trädgårdsmästare som kärleksfullt tar hand om sina
vinstockar och en vinproducent som respekterar sina kulturella rötter. Alain Brumont har uppnått sin ambition. I dag hör han till världens främsta vinproducenter.

La Gascogne Gros Manseng Sauvignon Blanc 2019, art. nr. 2882, 89:-

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord:

Ett förträffligt trevligt vin som överraskar på många plan. Här är ett vin som har en frisk smak och som har smaken tydligt av både päron och krispiga gröna äpplen.

Avslutet är spännande. Här kommer du finna smaken av krusbär vilket är mycket trevligt inslag i smakupplevelsen, den överraskar positivt.

Vinet anser vi också har en fantastiskt härlig örtighet. 

Vinet är utmärkt sällskapsvin och passar på sommarfesten tror vi. Vinet njuter du bäst tillsammans med skaldjur alternativ fiskrätter. 

Vi provar vinet till en enklare musselsoppa, vilket vi anser var en fullträff. Vi valde att temperar vinet till 8 grader. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X

Vinunic AB har sedan 1992 sökt de allra bästa producenterna med kvalitet i fokus. Ett bra vin är en njutning och vi kan idag erbjuda Sveriges största utbud av viner från familjeägda gårdar där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

Vi som jobbar på Vinunic söker oavbrutet efter det bästa som marknaden har att erbjuda. När ni köper viner från oss så vet vi att ni kommer att få glädje av varje glas!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.