Lägg Svenskt Gårdsvilt på grillen denna sommar!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

För dagens konsumenter är ursprung, näringsvärde, och djurets livscykel viktigare än pris och bredd i utbudet när man väljer vad som skall finnas på middagsbordet.

Dessa värden är precis det Svenskt Gårdsvilt vill representera, och på̊ så sätt kunna erbjuda människor en del av det Skogens skafferi erbjuder. Svenskt Gårdsvilt ska vara med och forma morgondagens livsmedelsutbud, att visa på de fördelar som finns med att äta viltkött.

Svenskt Gårdsvilt ska visa att vilt är den mest skonsamma formen av livsmedelsproduktion, för miljön, för djuret och för framtiden. Svenskt Gårdsvilt ska vara det nya alternativet för morgondagens konsumenter.

Och självklart blir vi på Xperhotelsandtable mycket nyfikna på detta utbudet. Så vi placerar grillen mitt på gräsmattan och bereder lite olika rätter av några utvalda produkter från Svenskt Gårdsvilt. Läs, inspireras och laga!

 

Dessa vildsvins innanlår grillade på grillen över öppen eld är verkligen något att rekommendera. Köttet har en tydlig viltsmak och förslagsvis så kan du förhöja känsla på köttetssmak genom att addera enrisrökt spån vid kolen. Vi väljer att helgrilla innanlåret. Vi använder salt och peppar, de räcker. Köttet är saftigt och tätt. Bra och tydlig viltsvinssmak. Servera gärna med en krämig potatissallad som du bottnar i Cream fresh och gräslök. Gärna med en IPA i glaset till..

Karren av viltsvin är verkligen något vi rekommenderar. Saftiga och mycket fin smak upplever i karren. Såklart ligger det en tydlig vildsvinskaraktär över köttet vilket är fantastiskt gott. Vi upplever köttet som lätt att grilla och mycket smakfullt att spisa. Förslagsvis så marinerar du bitarna i några timmar innan du lägger dem på grillen. Serveras med en sallad och egengjord rödvinsås och kantareller.

Detta är en höjdare, Dovfärs! Det är något ni verkligen måste prova. Färsen är lätt att hantera. Går utmärkt att forma till fina hamburgare. Färsen blandas medfördel upp med ett ägg och lite fond. Saftiga burgare som har en väldigt ren och god smak. Detta är lyxigt och hänförande. Vi gör även burgare av viltfärsen. Vi upplever färsen ha en tydlig viltkaraktär och känns även den lyxig och god. Viltfärsen blandar vi upp med lite grädde innan vi gör burgare av den och lägger på grillen. Sedan bara salt och peppar.  Släng gärna på en baconskiva om så önskas….bara för du kan..

Vad är en grillfeste utan lite korv. Viltgrillare är korvar som du bör ha med vid serveringen. Mycket god smak, trevlig hetta och len fin struktur på korven. Detta är korv som är lite lyxigare, lite godare och blir en snackis på grillfesten.

Xperhotelsandtable rekommenderar produktserien med följande ord: 

Svenskt Gårdsvilt produkter imponerar stort på oss. Inte bara att det ligger en djup tanke kring djurskötseln till djuret på bordet utan att smakerna är fina och upplevelsen av produkterna innehar så hög och fin kvalitet.  

Joel 5 år testgruppen sa

-Va kul att Leif GW kan göra korv också. Ja trodde bara han var på tv4 och prata om tjuvar.

Vi äldre i testgruppen, med glimten i ögat håller med. 

Detta är verkligen produkter som är “fängslande”

Xperhotelsandtable tilldelar produktserien 10X av 10X 

Vi vill känna att vi kan ansvara för djuret hela vägen från skog till tallrik.
Därför äger vi hela processen. På så vis kan vi kontrollera kvalitén på vårt kött själva, vi har noga utvalda kompetenser med under hela kedjan. Från skogen till tallriken.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.