Seven Seasons – nytt matkoncept på Uni3 med årstiderna i fokus på menyn

Nu har Compass Group öppnat den nya lunchrestaurangen Seven Seasons i företagscampuset Uni3 by Geely på Lindholmen i Göteborg. Seven Seasons är ett hållbart take away-koncept som erbjuder näringsrik och välsmakande mat med fokus på närodlade och säsongsanpassade råvaror. 
 
Gästerna kan välja att ta med sig sin lunch eller avnjuta den på plats i restaurangen. Menyn byts ut sju gånger om året och är utformad för att ta hänsyn till både klimatavtryck och hälsa.
 
– Vi är otroligt stolta över att vi utvecklat Seven Seasons, ett matkoncept som ligger helt rätt i tiden. Människor vill äta snabbt, hälsosamt och varierat men det ska också vara prisvärt och gärna med närodlade och säsongens råvaror. Allt det kommer vi kunna erbjuda på Seven Seasons, säger Angelica Fagerholm, konceptutvecklare Food på Compass Group.
 
Nytt koncept med sju säsonger
Seven Seasons är ett nytt matkoncept från Compass Group Sverige och bygger på att utöka de traditionella fyra årstiderna till sju, för att bättre kunna nyttja svenska råvaror under deras bästa säsong. Varje säsong fokuserar på specifika råvaror och tekniker.
 
– Precis som namnet antyder utgår vi från sju olika säsonger när vi planerar menyerna. Nu i september startar vi med säsong ”Ageing” som innehåller det bästa som sensommaren har att erbjuda när det gäller råvaror. Varje måltid är noga utvald och tillagad för att framhäva de bästa smakerna från säsongen. Vi vill skapa matkultur med närhet och hållbarhet i varje måltid, säger Johan Edvardsson, Culinary Manager.
 
Seven Seasons följer årets cykel med säsongerna Sprouting, Blooming, Solstice, Harvest, Ageing, Decomposing och Hibernation, som speglar naturens utveckling. 
På Seven Seasons kan gästerna välja mellan färdigkomponerade måltider efter säsong, men man kan också kombinera en egen lunch genom att välja protein, växtbaserade tillbehör och goda toppings.
 
En del av matkonceptet Seven Seasons är också att erbjuda kunderna flergångsmatlådor, för att minska mängden engångsförpackningar. Sedan 1 januari i år är det också ett lagkrav om man säljer take away-mat i större antal än 150 förpackningar/muggar per dag. Compass Group samarbetar sedan tidigare med Panter kring rotationssystem, vilket också kommer erbjudas på Seven Seasons.
Seven Seasons ligger i nya byggnaden Lighthouse på Uni3 by Geely i Göteborg. Den blir ett efterlängtat komplement till Compass Groups välbesökta lunchrestaurang World of Foods som öppnade 2021 i Uni3s huvudbyggnad.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.