Operakällarens Matsal öppnar för lunch efter 30 år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Med start den 12 mars bjuder Operakällarens Matsal med kökschef Viktor Westerlind i spetsen in till lunch på lördagar. Senast den historiska restaurangen serverade hungriga lunchgäster var för närmare 30 år sedan. Nu slår man åter upp portarna för gastronomiska luncher i anrik miljö.

I Operakällarens ståtliga matsal samsas kulturminnesmärkt originalinteriör från 1895 med inslag av modern design. Bland förgylld ekpanel och tjusiga takkronor kan hungriga stockholmare och tillresta för första gången på 30 år nu njuta av gastronomiska luncher signerade kökschef Viktor Westerlind. Allt med utsikt över Kungliga Slottet.

Lunchmenyerna, likt de menyer vi serverar kvällstid, håller sig inom ramen för det klassiskt franska formatet men med de allra bästa nordiska råvarorna och smaker som sticker ut, säger Viktor Westerlind, kökschef Operakällarens Matsal.

På lunchen kan gäster välja mellan À la Carte eller två förbestämda menyer – Operameny eller Grand Menu. Menyerna följer säsongen och förnyas fyra gånger per år. Ungefärlig tidsåtgång för lunchen är två timmar för Operameny och 3 timmar för Grand Menu. Viktor Westerlind med personal hoppas att lunchkonceptet ska locka såväl gamla som nya besökare.

Det är fantastiskt att människor har fortsatt att besöka Operakällaren i över 200 år. Vid sidan av våra befintliga stamgäster vill vi locka en ny publik med matälskande foodies från hela världen, fortsätter Viktor Westerlind.

Lunch i Operakällarens Matsal serveras på lördagar med start den 12 mars.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.