Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet

Från den 1 februari 2023 köper Martin & Servera Restauranghandel endast ekologiskt odlade bananer. Bananer från konventionell odling tas bort helt från sortimentet. Detta är en del av ambitionen att vara en god kraft för den bransch och det samhälle Martin & Servera verkar i.

– Det här är ett beslut som är bra för både människa och miljö – och ett beslut som jag är övertygad om att våra kunder stöttar. Vi är Sveriges ledande leverantör till restaurangmarknaden och har, tillsammans med våra kunder, kraften att förändra, säger Pierre Carlsson, försäljningsdirektör privat marknad.

Ekologiskt odlade bananer är bättre både för människorna som arbetar i produktionen och för miljön eftersom varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används i ekologisk produktion.

– Försäljningen av konventionellt odlade bananer sjunker och det har naturligtvis gjort beslutet lättare, men det här gör vi i första hand för att bidra positivt till bättre miljö och bättre arbetsvillkor i livsmedelsindustrin. Det här är ett beslut taget mer med hjärta än hjärna, säger Pierre Carlsson.

Martin & Servera Restauranghandel har egna målsättningar för andelen ekologisk/miljömärkt försäljning av total försäljning i kr – 2030 ska den stå för 50 % i värde till offentlig marknad och 20 % i värde till privata marknaden.

– Totalt för 2022 nådde vi 33,0 % på den offentliga marknaden och 10,2 % för den privata marknaden.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.