Juno tar dig till Medelhavet – mitt på pulserande Fridhemsplan

Mitt i centrala Stockholm
Mitt i centrala Stockholm
Den 3 april öppnar medelhavsbrasseriet Juno upp portarna på Kungsholmen, mitt i centrala Stockholm. I en vacker hörnlokal, i korsningen St Eriksgatan/Fleminggatan bjuds du in till att äta god mat där teamet bakom restaurangen hämtat inspiration från Medelhavsregionerna.
 
På Juno står det goda hantverket i fokus. Hit kommer du för att njuta av läcker mat, skön vibe och trevligt sällskap, oavsett veckodag. På menyn står goda rätter framtagna med både värme och smakrika kryddor – allt med inspiration från Medelhavets matkultur och kök. Teamet bakom Juno hoppas att deras nya kvarterskrog kan tillföra ett härligt myller och ny energi på Kungsholmen.
 
Oavsett storlek på sällskap – stort som smått, redo för en trerätters eller bara för en drink i baren så är
man välkommen till en restaurang med hög puls, härlig energi och ett inbjudande och varmt sorl på Kungsholmens absoluta mittpunkt. Bakom restaurangkonceptet står restaurangchef Marcos Campos och kökschef Patrik Friberg.
 
– Juno ska vara en restaurang för alla. Det slängs ofta med uttrycket att en restaurang ska kännas
som ett vardagsrum, men mitt mål är att Juno ska kännas som att komma hem. Vi vill vara ditt nästa
stammishak dit du tar dig för lunch, tidig aw eller en stor brakmiddag med familjen. Vi ska finnas där
oavsett om du går förbi för att äta ensam, på första dejten eller med ett större kompisgäng. Juno är
dessutom hundvänligt – något vi vet uppskattas av stadens hundägare, säger Marcos Campos.
Juno består av en matsal som sträcker sig längs med fönsterpartierna mot St Eriksgatan samt en
mindre bar med plats för gäster, som vill dricka eller kanske dela på några mindre rätter. Det öppna
köket i mitten av restaurangen och menyn speglar länderna omkring Medelhavets kust, där rätterna
komponerats fram med både värme och känsla. Med en säsongsbetonad meny som ständigt
utvecklas, kan gäster avnjuta allt från blåmusslor med ’nduja, till citronkyckling med honungsdressing
och grillad kronärtskocka med café de parissmör.
 
 Ett besök på Juno är som att stoppa ner tårna på valfri sandstrand, där du får känna värmen och
smakerna från hela Medelhavet. Vi koncentrerar ner dessa enkla smaker till ett omsorgsfullt
mathantverk, rätter med lite värme för oss kalla nordbor. Vi försöker hitta smaker som binder samman
värmen, solen och doften av Medelhavsregionerna, säger Patrik Friberg.
 
Restaurangens inredning är även den en hyllning till Medelhavet, en varm och inbjudande miljö i
härlig färgpalett som genast för tankarna till de soliga kustländerna vid havet. Lokalen pryds av unika
skulpturer, skapade exklusivt för Juno av konstnären och designern Jon Buck, där de livfulla färgerna
och organiska formerna speglar korallrev och havets frodiga växtlighet.
Juno har ca 100 sittplatser och restaurangen har både bordsbokning och drop-in.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.