
Efter flera års experimenterande med tematiska middagar tar nu Gotthards Krog nästa steg i sin kulinariska resa. Restaurangen presenterar en ny satsning med fyra olika säsonger och en 5-rätters avsmakningsmeny i Matsalen. Var och en har en unik identitet inspirerad av naturen, traditionerna och de nära samarbetena med lokala odlare, fiskare, jägare och bönder.
Ansvariga för denna premiumsatsning i Matsalen är Gotthards-kockarna Albin Kauppi och Katrin Kunosson.
-Vi har destillerat ner våra idéer till fyra säsonger, och det känns fantastisk fint att få detta förtroende att ta matsalen till nya höjder säger Albin.
Fyra säsonger – en kärleksförklaring till den matkultur vi vårdar och utvecklar
De nya säsongsmenyerna är skapade för att lyfta fram råvarornas bästa egenskaper och deras samspel med innovativa smaker:
Det Stora Blå En hyllning till havets rikedomar och den tid på året då skaldjur är som bäst. Utvalda datum i februari/mars.
Övervintrat och Nyskördat Här möts det robusta och det späda, från vintersötade rotsaker till vårens första gröna skott. En säsong som fångar jordens skafferi och vårens nyvakna liv. Utvalda datum i april/maj.
Odlat och Skördat En hyllning till det hållbara samarbetet med familjen Brandt och det ekologiska jordbruk man driver tillsammans. Här spelar grönsakerna huvudrollen, kompletterade av noggrant utvalda animaliska inslag. Utvalda datum i augusti/september.
Naturliga köket Här möts du av det vilda. De norrländska skogarna med lokalt jagade och fiskade råvaror står i centrum. Elden, röken och rustika smaker spelar huvudrollerna i denna smakupplevelse. Utvalda datum i oktober/november.
-Vårt kök är en plats för passion och kreativitet, där vi förvandlar idéer till verklighet. Varje säsong är ett nytt kapitel, en kärleksförklaring till matkulturen vi vårdar och utvecklar, säger Katrin
En plats för unika matupplevelser
Gotthards Krog vill bjuda in gästerna till en extraordinär restaurangupplevelse. Matsalen blir en plats där passion för mat och dryck får ta plats, med råvaran i fokus blir varje rätt en noggrant komponerad smakpalett.
– Vi vill överraska, inspirera och skapa en känsla av spänning och nyfikenhet. Vi tror att gästerna som kommer till oss ser den strävan vi har och inte bara möter ens förväntningar, utan överträffar dem! Våra ambitioner är att känslan ska sitta kvar länge. Vi vill inte bara skapa goda rätter, utan en längtan till nästa besök, säger Katrin.
Premiär för avsmakningsmenyn Det Stora Blå är fredag 14 februari.