ProViva firar 30 mag-iska år

ProViva fyller 30 år och kommer under 2024 fira den mag-iska innovation som gör ProViva till en unik produkt på juicehyllan och ett av de tre populäraste varumärkena inom kyld juice. Startskottet för firandet gick den 7 maj i Rosendals trädgård i Stockholm med ett brunchevent. Deltog gjorde bland annat Probi, forskningsföretaget bakom den bakteriestam som används i ProViva ochinfluenserduon Foodgeekz, som tillsammans med andra inbjudna gäster fick testa sig fram till sina favoritsmaker av ProViva.

ProViva såg dagens ljus på butikshyllan för 30 år sedan och innovationen bakom ProViva är vad som än idag gör produkten mag-isk. Historien börjar med en forskargrupp vid Lunds universitet som ville undersöka om det var möjligt att minska inflammationer i kroppen och stötta kroppens immunförsvar genom att tillföra goda bakterier. Resultatet blev den patenterade bakteriestammen* som ProViva fortfarande använder än idag och den första drycken på svenska marknaden med funktionella fördelar. Smakerna blåbär och nyponsoppa var först att lanseras och är trettio år senare fortfarande bland de bästsäljande smakerna.

– Genom att regelbundet konsumera ProViva kan man på ett gott och smidigt sätt hjälpa till att balansera kroppens naturliga funktioner, då vi idag vet att mellan 70 och 80 procent av kroppens immunförsvar sitter i mag-tarmkanalen. Vi på Probi är givetvis väldigt glada över att vår kliniskt bevisade bakteriestam LP299V lever kvar i ProViva än idag, och att vi får vara med och fira att produkten nu fyller 30 år på den svenska marknaden, säger Alexia Wilhelmsson, Marknadschef på Probi AB.

Förutom Probi deltog också ett tjugotal influensers på eventet i Rosendals trädgård, inklusive systrarna Hammelfelt som står bakom kontot Foodgeekz. Deltagarna fick lära sig om historien bakom ProViva samt testa flera olika smaker av produkten uppdukat till en härlig brunch.

– Vi är mycket stolta över den gedigna forskning som ligger bakom ProViva och det starka varumärke som produkten har blivit i Sverige. Med 30-årsjubilet hoppas vi uppmärksamma den fantastiska historia som ligger bakom ProViva, men också alla nya otroliga smakinnovationer samt varianter som har tillkommit under åren. Allt för att så många konsumenter som möjligt ska hitta en version av ProViva som passar dem, säger Mette Drakenberg, Sverigechef för Danone.

Firandet kommer att fortsätta under 2024 och redan till sommaren kommer ProViva ge sig ut på en Sverigeturné. Under året kommer ProViva också uppmuntra konsumenter att dela med sig av sina bästa ProViva-historier i en tävling på ProVivas hemsida, där vinnaren får en mag-isk spa-weekend i Skåne.

* Lactiplantibacillus plantarum 299V

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.