Spöktimmen är slagen…….

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Xperhotelsandtable kommer här med ett tips på en podd som ni kan lyssna ikapp  i sommar och som är otroligt spännande och bra. 

Såklart vill vi rekommendera den härliga podden Spöktimmen som göras av Linn och Jenny.

 Namn: Jenny Borg
Ålder: 28
Familj: Sambo och två katter
Befattning: Journalist, entreprenör, poddare, programledare
Favorit primör: Morot
Bästa med sommaren: Att det är ljust och soligt och varmt
Bästa resmålet du varit på: Fort Lauderdale i Florida
Bästa med Er härliga podd Spöktimmen? Hmm.. Att jag får göra den med min bästis!
Namn: Linn Larsson
Ålder: 27
Familj: Sambo och två katter
Befattning: Journalist, entreprenör, poddare, programledare
Favorit primör: Potatis i alla dess former!
Bästa med sommaren: Värmen och att alla blir gladare
Bästa resmålet du varit på: Fiji
Bästa med Er härliga podd Spöktimmen? Att få jobba med sin hobby och dessutom ha sin bästa kompis som kollega. Det är ibland för bra för att vara sant!

Hur kommer det sig att podden Spöktimmen vuxit fram?
Vi träffades första dagen på nollningen när vi började plugga programmet Journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitet i Kalmar 2012. Under utbildningen kunde man välja att sända radio på fritiden, något vi valde att göra. Vi startade då radioprogrammet Spöktimmen som vi sände live på tisdagar och vi pratade om allt från spöken till mysterier och true crime. Efter examen flyttade vi båda till Stockholm och hade inte tillgång till radiostudion så vi valde att starta Spöktimmen som podcast istället. Efter det växte vi organiskt då vi inte hade några pengar så vi kunde marknadsföra oss. Idag är vi en av Sveriges största poddar och har mellan 150 000-170 000 lyssnare varje vecka (källa: www.poddindex.se)

Varför heter Podden Spöktimmen?
För Spöktimmen är timmen på dygnet när allt är som läskigast. Vi vill få till en lägereldskänsla hos lyssnaren där det känns som att vi sitter tillsammans och berättar det läskigaste vi vet – allt från mördare och UFOn till spöken, sekter och mysterier.

Varför tror ni vi fascineras av mystik, spöken och spänning?
Det är så svårt att svara på men vi gillar det för det är intressant att grotta ner sig i psykologin bakom. Vad är det som gör att någon blir seriemördare och någon annan med liknande bakgrund inte blir det? Varför kidnappar vissa personer kvinnor och håller dem som slavar? Vi söker svaren på det som är obegripligt helt enkelt.

Varför tror Ni det är så att tjejer ofta gillar ” den här ” sortens mystik, kring kidnappningar, spöken mer än killar?
Förmodligen för att vi kvinnor drabbas av mer våld än män gör och att vi därför försöker sätta oss in i situationer så vi ska veta hur vi ska överleva dem om vi själva hamnar i dem. Vad gör du om du blir kidnappad eller överfallen till exempel. Vi ger även tips om du är utsatt för en stalker, nätmobbing, grooming osv. När det gäller mystik och spöken så tror vi att det handlar om att kvinnor är mer öppna för det oförklarliga. Det har kvinnor alltid varit i alla tider. Kanske handlar det om empati?

Det finns många olika sorters True Crime, försvinnande, kidnappningar etc. Vilket är Er ”favorit” gener?
Kidnappningar är väldigt populärt hos både lyssnare och oss. Sedan har Expeditioner blivit en riktig favorit!

Vilket av alla de fall som ni berättat om berörde dig/er mest?
Det är många fall som berört oss. Speciellt alla kidnappningsavsnitt som Jaycee Dugard och Michelle Knight men även överlevare som Juliane Koepcke som föll ut ur ett flygplan och överlevde det samt Amazonas djungel. Hon är riktigt cool! 

 

 

Vad skulle vara din /er värsta skräck att uppleva, kidnappning, rån osv?
Att bli instängda någonstans och inte kunna ta oss ut och ha någon som tar full kontroll över ens liv. Det hade varit hemskt!

Har Ni själva varit med eller nära något i stil med True Crime in real? 
Jenny har bland annat varit med om en våldtäkt och haft en stalker. Linn har utsatts för sexuella trakasserier. 

Vad tror Ni hände Maddie Mccann?
Det är svårt att svara på då de utreder fallet fortfarande men det verkar som att hon har kidnappats och sedan antingen sålts vidare eller mördats

 

Vad tror Ni hände Jonbenet Ramsey

Mest troligt är att hon dog av misstag och att familjen försöker mörka det. Men det är svårt att säga då det är olöst

Tror Ni Palme mordet är löst nu? Tror inte det är löst. Mest troligt är att det är någon eller några på insidan med kontakter som röjt undan honom och sedan gått under jord. Linn är ju lite av en Palme-nörd haha!

Vad ska Ni göra i sommar?
Vi släpper Spöksommar som är vår sommarsäsong och som är fyra avsnitt lång. Utöver det ska vi ha semester och vila upp ordentligt inför hösten.

 

Kommer  lyssnarna få uppleva något nytt i Er podden till hösten eller håller ni samma stil?
Kanske har vi en eller två överraskningar… *blink blink*

 

Vilken är er favoritpodd?
Spöktimmen så klart! Annars gör P3 mycket bra grejer

 

Har ni något annat intresse än Mord, mysterier och spöken? 
Spöktimmen är ju vår hobby och vi är så tacksamma att vi får jobba med den på heltid. Det har varit en dröm hela livet! Men utöver podden så gör vi vanliga saker som att umgås med våra pojkvänner, klappar våra katter, tränar, kollar serier och film och njuter av livet

 

Vilket vin, vilken film och vilken maträtt sätter ni ihop en myskväll?
Om vi två ska ses så blir det rött vin till Jenny och vitt vin till Linn. Sedan äter vi mest troligt thaimat och kollar på en läskig film. Klassikerna är ju The Ring eller Insidious. Vi vill bli riktigt skrämda!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.