Brisket and Friends till Victoriagården i Göteborg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I en före detta bilverkstad i Årsta blev Brisket & Friends ett fenomen bland köttälskare i Stockholm. För drygt ett år sedan öppnade de en citykrog i Vasastan i Stockholm. Nu har de tagit sin passion för amerikansk barbeque till Västsverige, Göteborg och kvarteret Victoria.

Med titlar som Sveriges bästa street food och gulddrake i kategorin budgetkrog är krögarduon Niklas Elshazly och Ludvig Åström redo att nu locka göteborgarna med hickoryrökt barbeque, vegetariskt utbud och hantverksöl på Victoriagården.

– Det känns superkul att öppna i Göteborg, det är något som vi har velat göra länge. Att nu få chansen att etablera vår första restaurang utanför Stockholm mitt i centrala Göteborg känns helt optimalt, säger Niklas Elshazly, en av ägarna till restaurangen.


Brisket and Friends öppnar runt årsskiftet på Victoriagården, Vallgatan 21, där Wallenstam har utvecklat en före detta otillgänglig gård med parkeringsplatser till en populär mötesplats med butiker och matställen mitt i centrala Göteborg. Utöver Brisket & Friends restaurangyta på cirka 310 kvadratmeter, inkluderar etableringen även en mindre takterrass på cirka 37 kvm.

– Vi har kollat på massa olika typer av lokaler runt om i landet och när vi såg lokalen på Victoriagården kändes det helt rätt. Det kommer bli grymt! Vi ser så sjukt mycket fram emot att få erbjuda vår barbeque till göteborgarna. Det kommer bli typ som i Texas fast i Göteborg kan man säga, säger Niklas Elshazly.

– Brisket and Friends blir ett fint tillskott till Victoriagården med en restaurang som utöver lunch även har öppet kvällstid, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Signaturrätten för Brisket and Friends är bringa (brisket på engelska) som har rökts riktigt länge. Recept och röktekniker har arbetats fram efter inspirationsresor till Texas och många timmars experimenterande.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.