Titta i spåkulan på resandet….

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

En ny studie från Hotels.com avslöjar att européer är redo att resa mer och uppgradera för att leva sitt bästa #HotelLiv 2021 och därefter. Låt revanschresandet börja! 

Stockholm, 8 april 2021 – Med restriktioner och social distansering som senaste årets melodi, kan vi alla behöva lite uppmuntran och något att se fram emot. Särskilt nu när det gått över ett år sedan vi var tvungna att pausa våra reseplaner. 

Ny forskning1 från Hotels.com® visar att 31% av européer tycker att 2020 var ett ”förlorat år” när det gäller resor och att nästan en av fem (19%) är redo att hämnas och damma av resväskan genom att resa så mycket som möjligt då vi kan resa fritt igen. Revanschresandet är här! 

Det är alltså dags att boka den framtida resan nu och börja planera den ultimata revanschresan. Hotels.com har föreställt sig hur det ultimata drömhotellrummet skulle se ut, från en frukostbuffé på ett transportband till infinitypooler i rummet…det finns ingen gräns för revanschresan. 

Ge allt eller stanna hemma

Efter ”året som aldrig var” förtjänar alla en ordentlig unna-dig-själv-resa. Över hälften av européerna håller med eftersom 56% medgav att de har sparat pengar för resor under 2021 – förbered de fluffiga hotellmorgonrockarna och rumsservice. Dessutom avslöjade 27%2 att de är redo att kanalisera sin inre diva och är villiga att spendera minst dubbelt så mycket på resor jämfört med innan pandemin. 

Så, kära reseentusiaster, vad blir det? Taksviten? Ett rum med privat pool? Eller kanske frukost på sängen varje dag? Kosta vad det kosta vill, ingen återhållsamhet när det gäller revanschresandet. Resor är trots allt inte längre en lyx utan en nödvändighet enligt 13% av resenärerna. 

 Resenärer vill ha extra allt med stort ’E’ när det gäller resor efter pandemin, 1 av 5 av de tillfrågade kommer att leta efter pampiga hotell utan att hålla tillbaka. I den fiktiva revanschsviten har även den imaginära uppgraderingen fått sig ett lyft. 

I den imaginära revanschsviten är resandet både större och bättre. Du vill inte bara ha en privat pool (40%) utan även att den uppgraderas till en infinitypool (29%). Du vill ha din egen privata frukostbuffé varje morgon i ditt rum (49%) som serveras på ett transportband runt den mest lyxiga sängen (24%) …det är ditt. Vill du unna dig något extra? Inga problem, den personliga massören (30%), champagne på kran (17%), personal shopper (11%) och din egen bar (11%) kommer att ta väl hand om dig. Det finns till och med en vägg med lösgodis (35%) i sviten, ditt 12-åriga jag skulle vara så avundsjuk. 

Trots att vi under senaste året spenderat en stor del av vår tid framöver Tv:n, kan 29% av oss inte få nog och erkänner att en enorm TV med gratis filmer skulle få en eftertraktad plats i drömsviten. 

kan till och med uppgradera sviten så att du inte behöver lyfta ett finger. Det finns robotar som gör allt åt dig, vilket var ett måste för 16% av deltagarna, och rummet är röststyrt. 

När du väl strecktittat på alla serier på din enorma TV, medgav 32% att det skulle vilja ha lite livemusik och ett dansgolv (20%) för att festa som om det vore innan pandemin. Allt detta medan du tittar ut på din drömutsikt utöver havet (44%). Sen när du vaknar upp i din extra stora och flådiga säng och vill påbörja äventyrsresan som nästan en femtedel (19%) drömt om, kan du ta linbanan ut ur rummet och landa på din egen vattenskoter!  

Emma Tagg, chef för Global och EMEA Brand Communications på Hotels.com Brand kommenterade rapportresultaten, 

”Nu har vi haft ett år med inställda resor, picknickar i regnet och fler promenader än vi någonsin trodde var möjligt. Vi vet att alla ser fram emot att börja resa igen och med 27% av oss villiga att spendera minst dubbelt så mycket på resor jämfört med åren innan pandemin, vet vi att revanschresor är en verklighet. Oavsett om du vill ha en actionfylld semester med bungyjump eller fallskärmshoppning eller om du vill bli servad på hotellets spa, kan du boka nu och resa senare. Vänta inte och missa revanschresan som 2020 berövade dig.”

Nya data från Hotels.com3 som släpptes idag avslöjar svenskarnas mest sökta destinationer för mars månad: 

 1. Stockholm
 2. Göteborg 
 3. Malmö
 4. Visby
 5. Helsingborg
 6. Västerås
 7. Grisslehamn
 8. Varberg
 9. Åre
 10. Halmstad

Oavsett var och hur du vill hämnas på 2020 så kan du boka nu för att resa senare. Med ett av de bredaste urvalen av hotell och boenden på nätet har Hotels.com din drömsvit redo. 

Om du vill prova lyckan med att få ett uppgraderat hotellrum gratis har Hotels.com avslöjat några tips för göra hämnden lite ljuvare. 

 1. Begär en högre våning för att få ett bättre rum – Sviterna och andra premiumrum ligger vanligtvis på de högre våningarna i ett hotell, så be om ett rum i himlen. Även om du inte tar dig in i presidentsviten kommer du längre bort från gatubullret. 
 1. Checka in så sent som möjligt för en uppgradering – Om du checkar in sent finns det en chans att hotellet kan ha slut på standardrum, vilket vanligtvis är den rumskategori som de dagliga resenärerna bokar. Därför kan en uppgradering till en bättre rumskategori vara möjlig. 
 2. Söndagskvällar är vanligtvis den billigaste natten att bo på ett stadshotell – Helgresenärerna har lämnat staden och folk börjar förbereda sig för måndagsrushen. Hotell har ofta erbjudanden för söndagskvällar och det är också natten du har bäst chans att få en uppgradering eftersom hotell kan vara mindre upptagna. 
 3. Var nog med att nämna speciella tillfällen – Säg alltid till hotellet i förväg om eventuella speciella tillfällen och be dem om ett trevligt rum att fira i. Att berätta för dem i förväg ger dem chansen att tilldela ett fast rum och du kan hitta en flaska champagne som väntar i din flotta svit. Topptips: Ring inte hotellet mellan klockan 10 och 13 med en speciell begäran eftersom de ofta har en lång rad gäster som väntar på att checka ut. 
 4. Be om ett hörnrum – Ta alltid ett hörnrum om det finns ett tillgängligt. Tack vare den strukturella utformningen av en byggnad har dessa rum generellt sätt fler kvadratmeter och fönster, samtidigt som de erbjuder lägst ljudnivå. Det kommer kännas som om du har ett bättre rum utan att faktiskt betala priset för ett. Det kan också vara värt att ta reda på om hotellet nyligen renoverats och i så fall begära ett av de nyare rummen. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.