Skidparadis förvandlar skidliften till en gourmetrestaurang

I mars kan skid- och matentusiaster se fram emot extraordinära upplevelser i det österrikiska skidområdet SalzburgerLand. Hochkönig står värd för skid- och vinveckan från 9 till 16 mars och Alpine Craft Festival 21–23 mars. Den 15 mars förvandlas Hochkönigs gondollift Natrunbahns till en flygande restaurang. 
 
Ski and Wine Week, som pågår 9-16 mars, ger besökare i området möjlighet att kombinera sitt intresse för skidåkning med lokala delikatesser och österrikiskt vin på de sex gourmetrestaurangerna Deantnerin, König&Kuh, Steinbockalm, TOM Almhütte, Wiesenstadl, Karbachalm och Tiergartenalm. 
Veckan bjuder också på olika typer av evenemang. Den 10 mars kan du till exempel njuta av traditionell folkmusik i de alpina stugorna vid skidbackarna och den 15 mars kan du uppleva veckans höjdpunkt när gondolliften Natrunbahn förvandlas till en gourmetrestaurang. Liftens 35 gondoler har plats för mellan sex och åtta gäster, där mat och vin serveras vid varje stopp. Desserten serveras i TOM Almhütte, där kvällen avslutas med livemusik. 
 
Veckan därpå kan du byta ut vinet mot öl under Alpine Craft Festival. Evenemanget inkluderar ölprovning med tillhörande rätter på ”Beer & Dine”, österrikiska specialiteter på ”Alpine Craft Night on the Mountain” på TOM Almhütte restaurang, livemusik och DJs.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.