Ett paradis för extremsportare

Det finns flera anledningar till att Kanarieöarna är ett svårslaget alternativ för extremsportare. Fantastiska vyer och växlande natur, ett varmt och solsäkert klimat samt den goda tillgången till faciliteter och sportutrustning är bara några exempel.

Skärmflygning

Passadvindarna på El Hierro och det vulkaniska landskapet på den västligaste ön möjliggör utmärkta flygningar med en storslagen utsikt. Starta på toppen av Dos Hermanas (La Frontera) för att uppleva flera timmars flygning över El Golfo-dalen. Tack vare de goda förutsättningarna på El Hierro anordnas varje år en skärmflygningstävling på ön.

Klättring

Ett av Kanarieöarnas mest betydelsefulla områden för sportklättring ligger i hjärtat av Tamadaba naturpark, nära byn Artenara på norra Gran Canaria. Här finns cirka 400 olika leder av medelhög svårighetsgrad och med en höjd som sträcker sig till 40 meter. De längsta och mest traditionella klätterlederna på Teneriffa ligger i nordöstra delen av ön, bland de branta bergen och djupa ravinerna i Anaga Rural Park. En av de mest kända platserna för klättring i Anagaär Roque Negro, som ligger i den lilla byn med samma namn.

På den högra sidan av Vallehermoso-ravinen, på norra La Gomera, gömmer sig en minnesvärd klättringsplats med flera olika leder. Den symboliska Roque Cano, är ett naturmonument på ön, vars väggar når upp till 250 meters höjd. Att bestiga denna topp är ett äventyr som lämpar sig för de mer djärva och erfarna klättrarna.

Mountainbike

På Kanarieöarna finns det en stor mångfald av terräng för cykling och mountainbike: bergs- och skogsvägar, branta landskap och vulkanpass med alla möjliga höjdskillnader där cykeln blir färdmedlet för att upptäcka de kanariska öarnas unika omgivningar.

Genom Fuerteventuras ökenlika och vulkaniska landskap, cyklar man från byn Lajares, med stopp i Corralejo som är den bästa platsen för att betrakta Tostóns fyr. Därefter passeras ändlösa stränder och små vikar längs vägen mot El Cotillo.

En annan populär cykelrutt är den som leder till Izañaobservatoriet. Starta i La Esperanza, i El Rosario, en kommun som ligger i Teneriffas södra sida. Längs skogsstigen Los Ovejeros och vidare till Las Laguneras – ett perfekt tillfälle att stanna för en kanarisk lunch. Rutten fortsätter med en otrolig utsikt över Güimar-dalen tills man, efter totalt 38 kilometer, når ändhållplatsen som är observatoriet Izaña, på 2 300 meters höjd.

Orientering

Den stora höjdskillnaden och varierande terrängen gör Kanarieöarna till en perfekt plats för orientering, för elitorienterare såväl som nybörjare. Spring genom pinje- och lagerskogar, på 1500 meters höjd eller närmre havsnivån. Ögruppens samtliga kontrollerpunkter är registrerade hos den spanska federationen för orientering och uppfyller ISOM2000-specifikationerna. Ekvidistansen är alltid 5 meter och skalorna går från 1:5 000 till 1:10 000 och 1:15 000.

Simning i öppet vatten

Mar de las Calmas vid ön El Hierro är den bästa platsen för simning i öppet vatten. Det är en sträcka med lugnt hav som ligger mellan fyren Orchilla och spetsen av La Restinga, en liten fiskeby och populär dykplats. Förhållandena är så perfekta vid denna del av El Hierro för bad i öppet vatten att det varje år anordnas en simtävling med en 18 km lång sträcka.

Att simma i Atlantens kristallklara vatten är en svårslagen upplevelse men missa inte att även besöka Kanarieöarnas naturliga pooler. Att ta ett dopp i dessa natursköna omgivningar är något utöver det vanliga. Ett av de bästa exemplen på detta naturfenomen är La Fajana, beläget i Barlovento på nordöstra La Palma.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.