Varbergs Stadshotell & Asia Spa öppnar upp takterrass med nya unika bastu- och badupplevelser

Varbergs Stadshotell & Asia Spa är sedan tidigare känd för sina varma källor och sin Vitality Pool. Denna plats för sköna bad kompletteras nu med ytterligare ett fantastiskt tillskott – en stor solterrass, utomhuspool, kallkar och bastur – allt vilandes på takåsarna, med en fantastisk utsikt över hav, solnedgångar och Varbergs fästning. Naturmaterial, solljus och goda energier löper som en röd tråd genom hela Asia Spa – och de nya ytorna är inget undantag.

 

Sväva och ta en paus i luften, vilandes i sköna hänggungor

Mellan takåsarna på Asia Spa svävar nu en inglasad spalounge. Här kan du vila i sköna hänggungor vid de ljusa fönsterpartierna, med utsikt i tre väderstreck.

– Det är en förmån att kunna erbjuda våra gäster sköna upplevelser, samtidigt som de njuter av en fantastisk utsikt över vårt vackra Varberg och Västerhavet, säger Bo Samuelsson – hotelldirektör på Varbergs Stadshotell & Asia Spa.

Inne i den nybyggda delen finns även en ny vilsam bastuoas med skiffer på golv och väggar – en rogivande och mörkare vrå med sköna trälavar.

Via spaloungen vandrar du sedan vidare till den stora terrassen med en varm utomhuspool, bastu och kallbad, allt med utsikt över takåsarna, havet och Varbergs fästning.

 

Takterrass med utomhuspool, kallkar och bastu

Ute på terrassen och det generösa trädäcket finns en större bastu, helt klädd i trä. Här kan du blicka ut över havet och hänföras över vädrets skiftningar, soluppgångar och solnedgångar.

Vi älskar vår kust och den är vacker i alla väder året om. Vi ser fram emot att låta regnet piska på rutan och kunna sitta inne och värma oss – likväl som för att se på de vackra solnedgångarna, säger Therése Carmenes – Spachef på Asia Spa.

 

 

Den som vågar kan ta några kliv ut till kallkaret för ett dopp i det cirka 8-gradiga vattnet, och sedan pendla mellan det varma och kalla för den välgörande cirkulationen.

I den 15 meter långa utomhuspoolen kan du bada under bar himmel. Koppla av i det 38 grader varma vattnet samtidigt som utsikten över Varberg är slående, med fästningen och havsbandet framför dig.

Varje årstid har sin tjusning – på vintern kan du svalka dig i den friska vinterluften för att sedan värma dig i badet – på sommaren får du ett vilsamt bad, utan sand mellan tårna och kan sedan skölja av dig i en uppfriskande utedusch.

 


De nya ytorna flyter sömlöst samman med den befintliga byggnaden och Asia Spa. Vackra färger och material går igenom, med naturen och de fem elementen som ledande grunder i designen. Skiffergolv och träsnickerier tillsammans med jordiga färger och corten ger värme.

Den nya spaloungen och takterrassen öppnades upp efter julhelgen och välkomnar nu långväga spagäster likväl som spamedlemmar och lokalbor.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.