Hotell som erbjuder raketfritt på nyår

Samtidigt som frågan om fyverkerier eller inte på nyår fortsätter att dela svenska folket väljer flera hotell inom Countryside Hotels att i år erbjuda raketfria firanden. En ny undersökning visar också att svenskar tycker maten och drycken är det som skapar mest romantik på nyår, och 9 av 10 kysser sin partner på tolvslaget.

”Vi ser att det finns ett ökat intresse för raketfria nyårsfiranden, inte minst eftersom allt fler svenskar skaffat hund under pandemin,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels. ”Även om man inte bor på hotellen kan det vara värdefullt att hänga i närheten om man vill slippa fyrverkerier i år.”

Hotellen som erbjuder fyrverkerifritt nyårsfirande

  • Eriksberg Hotell & Safaripark

Eftersom det finns djur inne i viltparken är det naturligt för hotellet att skippa raketerna. Istället tänds det bland annat eldkorgar vid tolvslaget.

  • Brösarp Gästgifveri

På grund av omtanke för miljö och djur har hotellet valt att inte skjuta fyrverkerier från och med i år.

  • Rosersbergs Slott

Eftersom det är ett slottsområde är inga raketer tillåtna att skjutas i närheten av slottet.

  • Järvsöbaden Turist- och konferenshotell & Spa

Här erbjuds en sorts ljudlöst fyrverkeri som ska ge en fin upplevelse och vara uppskattat av både djur och människor.

Så vill vi fira nyår

Countryside Hotels har också gjort en undersökning kring hur svenska par tänker kring årets nyårsfirande. Undersökningen visar att det man tycker är mest romantiskt vid nyår är maten/drycken, att vara uppklädda/uppfixade samt tiden man får tillsammans.

Undersökningen visar också att många gärna firar nyår hemma, men ungefär var femte föredrar att fira tolvslaget på hotell. Nästan 9 av 10 brukar också kyssa sin partner vid tolvslaget.

”Efter ett intensivt julfirande uppskattar många möjligheten att få avkoppling och bli ompysslade på nyår, därför brukar våra nyårspaket ofta bli fullbokade långt innan nyår,” säger Anna Övergaard på Countryside Hotels.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.