Annons
Annons

Jazzklubben på Hotel Kung Carl lanserar lånegarderob med second hand-festkläder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Foto: Jan Malmström

Hotel Kung Carl vill skapa ytterligare flärd kring sin jazzklubb och Myrorna vill möjliggöra för fler att agera hållbart. Tillsammans startar man därför en lånegarderob. Konceptet innebär att man kan lämna sin klädpanik hemma och unna sig en festlig outfit för kvällen, utan att göra inverkan på varken klimatet eller plånboken. Kläderna är noga utvalda av Myrornas modeexpert och är helt gratis att låna på Kung Carl med start under Stockholms jazzfestival.

 

  • –Vi älskar när våra gäster klär upp sig när de besöker Innergården. Det bidrar till ytterligare en visuell upplevelse i hotellets vackra lokaler – och med lånegarderoben kan vi både inspirera och förenkla för våra gäster. Den blir en perfekt pusselbit i den helhetsupplevelse vi vill skapa, säger Tim Widgar, ansvarig för Innergården Jazzklubb på Kung Carl.

Hotellets jazzklubb har varit igång i ett år, och välkomnar varje torsdag-lördag nya artister i den pampiga ljusgården. Många gäster väljer att kombinera en god middag och övernattning i samband med uppträdandet, andra droppar in bara för spelningen. Nytt för i år är att man valt att boka enbart kvinnliga artister under festivalveckan för att belysa hur ojämn könsfördelningen är i branschen och att detta bör diskuteras ännu mer. ⁠⁠

Second hand för en ny målgrupp

Medvetenheten bland svenska konsumenter att välja hållbara alternativ när de konsumerar kläder ökar starkt. Myrorna vill möjliggöra för fler att handla cirkulärt och satsar på att finnas där nya målgrupper kan upptäcka potentialen i second hand, därför är samarbetet med Kung Carl en viktig del av strategin. I samband med invigningen av Stockholms jazzfestival går startskottet för lånegarderoben. Även hotellets personal kommer under jazzveckan bära kläder och accessoarer från Myrorna.

  • –Hos Kung Carl får vi möjlighet att möta en målgrupp som inte alltid söker sig till second hand-butiker, berättar Lisen Edwardsson, projektledare affärsutveckling hos Myrorna. Det ser vi väldigt mycket fram emot. Både svenska och internationella hotellgäster som uppskattar vackra saker, kläder och miljöer kan få upp ögonen för hur inspirerande det är med second hand.

Hållbarhet en stark drivkraft hos hotellfamiljen

Hotel Kung Carl, som ingår i familjeägda hotellkedjan HKC Hotels jobbar hårt med hållbarheten ur alla perspektiv. Hotellet är Svenencertifierat och när man gör om i rum så skänks allt amn ut för att det ska kunna återanvändas. För VDn Therese Hammar är det en stark drivkraft att värna om miljön för klimatets skull men också för de som vistas på hotellet, både anställda och gäster, alla ska trivas och må bra, därför tror man stenhårt på projektet:

  • –Lånegarderoben är tänkt att fungera både som en service för våra gäster men också inspiration, säger Therese Hammar VD på HKC Hotels. Vi vill att våra gäster ska kunna koppla av helt hos oss. Därför tror vi många kan uppskatta möjligheten att kunna välja en fin outfit till trevlig middag utan att behöva springa på stan eller få dåligt samvete för att man handlar i onödan. Dessutom kanske man vågar prova en ny stil, när det bara är för en kväll, det känns kul tycker vi! Och personalen var på direkt, så det blir en rolig aktivitet för alla.

Lånegarderoben öppnar i Hotell Kung Carls lobby fredag den 11 oktober klockan 17.30.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.