Hotel Draken tänder eld på Göteborg – upplev spektakulär gastronomi med utsikt över staden

I höst vaknar Clarion Hotel Draken till liv och efter flera års arbete kan stadens nya kulturscen och mötesplats med dess genomarbetade koncept äntligen presenteras. Clarion Hotel Draken kommer erbjuda unika möjligheter till konferens, en levande scen samt gastronomiska upplevelser med spektakulär utsikt.

Mitt på Järntorget, i Göteborgs hjärta, har Clarion Hotel Draken rest sig. En unik byggnad med 34 våningar som bjuder på utsikt över hela staden. Här möter filmhistorien framtiden i en ny dramatisk kostym efter att Draken i decennier varit ett centrum för kultur. I hjärtat av hotellet bevaras den K-märkta biograf Draken och nöjespalatset Vågen där göteborgare dansat i över 50 år lever också vidare i ny form.

Clarion Hotel Draken brinner för alla olika slags möten och visionen är att föra samman människor, idéer, grannskapet och omvärlden. Därför är hotellet unikt i sina mötesmöjligheter. Hela våning 32 är Drakens spektakulära mötes- och eventvåning med en elegant och glamourös känsla. Här finns oändliga möjligheter för gäster att utföra allt från mindre möten till stora fester. Och allt detta med en fantastisk utsikt över Göteborg.

Utöver allt utrymme för möten och nöjen så rymmer Draken hela 474 hotellrum för gäster att bo i. Efter årsskiftet invigs även hotellets avkopplande och urbana spa. Dessutom erbjuds gastronomiska upplevelser på Drakens två restauranger.

– Jag är otroligt glad att nu få presentera mer av innehållet på Clarion Hotel Draken. Det blir verkligen en unik destination fylld av nya koncept och upplevelser. Min förhoppning är att jag, med min erfarenhet inom besöksnäringen i Göteborg, ska kunna bidra till att det här blir den mötesplats som verkligen fyller en ny plats i Göteborgarnas hjärtan, säger Martin Wiholm, hotelldirektör på Clarion Hotel Draken.

Ett brasserie på steroider
Efter flera års arbete kan stadens nya stjärna äntligen presenteras, ett spektakulärt och livligt brasserie! Det är tidlöst och temperamentsfullt, 33 våningar upp i luften, högt över Göteborg svävar det – Brasserie Draken.

Menyn på Brasserie Draken kommer erbjuda uppdaterade tolkningar av välkända klassiker blandat med restaurangens egna unikt framtagna rätter. Menyn influeras av köket på det franska brasseriet så väl som västkustens råvaror och allt serveras med en internationell twist. Råvarorna är noga utvalda, det öppna köket bjuder in gästerna till att se maten tillagas och utvalda rätter förbereds framför gästen vid bordet. Brasserie Draken har en välsorterad vinlista med eftertraktade och unika årgångar som handlas på auktion och lagras i hotellets vinkällare. Här finns viner som faller alla i smaken. Och som en del av kalendariet kommer Brasserie Draken att erbjuda både vinprovningar och winemakers dinners.

En trappa upp finns rooftop-baren som bjuder på cocktails och en upplevelse utöver det vanliga med en fängslande utsikt över Göteborg. Liksom biograf Draken är detta en mötesplats som älskar fest och nöjeslivet. För varje timme som passerar höjs volymen, visionen är att ett besök på Brasserie Draken ska ge en upplevelse för alla sinnen i en nervkittlande atmosfär.

– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg och älskar allt som har med Göteborg att göra, får gåshud över att kunna se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Det är nästan så att jag fäller en tår. Jag, som är från Majorna och Linné, har många roliga minnen från Järntorgets uteliv. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Jag hade aldrig hoppat på detta om jag inte var övertygad om att Göteborgarna är redo för en ny mötesplats. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken. Hotel Draken är kultur, säger Niclas Brage Joxelius, marknadschef på Hotel Draken.

Clarion Hotel Draken på Järntorget i Göteborg slår upp dörrarna den 1 oktober 2023.

Fakta om hotellet:

Namn: Hotel Draken
Antal våningar: 34
Antal hotellrum: 474
Antal konferensrum: 13
2 restauranger, 1 konditori, 1 cocktailbar, 1 rooftop-bar, spa och gym

Brasserie Draken – brasseriedraken.com

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.