Martin & Servera tecknar avtal med Consupedia för att erbjuda information om klimatpåverkan på produktnivå

Martin & Servera-gruppen och Consupedia har tecknat avtal om samarbete. Det betyder att Martin & Serveras kunder får tillgång till information som visar en produkts klimatpåverkan i CO2-ekvivalenter. Nu påbörjas utvecklingsprojektet mot en e-handel med klimatfakta.

– Vi är stolta och glada över att samarbetet med Consupedia nu är i gång. Att kunna se och jämföra klimatavtryck mellan olika produkter är något många kunder efterfrågar, säger Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.

Redan 2020 lanserades en första testversion av klimatdata i Martin & Serveras e-handel. Samarbetet med Consupedia är nästa steg mot målet att utveckla funktionalitet som ger stora möjligheter att minska restaurangbranschens klimatavtryck.

– Martin & Servera-gruppen vill vara en god kraft i samhället och det här är ett samarbete som gör det lättare att välja hållbart – både för den som köper varor från oss och för gästen som vill välja hållbart på restaurangmenyn, säger Irene Waldemarson.

Med Consupedia som samarbetspartner kan Martin & Servera-gruppen på sikt skapa ännu mer kundnytta.

– Tack vare att Consupedia kommit längst på marknaden med sin hållbarhetsdatabas, som innehåller information om CO2-ekvivalenter på produktnivå men också många fler hållbarhetsparametrar, ser vi stora utvecklingsmöjligheter för framtiden, säger Irene Waldemarson.

Att Consupedia baserar sina CO2-värden huvudsakligen på RISE databas, som är den mest väletablerade källan i branschen, bidrog också i beslutet att välja Consupedia som samarbetspartner.

Nu påbörjas arbetet med att göra klimatdata tillgängligt för Martin & Servera Restauranghandels kunder från hösten 2023. I nästa steg kommer information om klimatpåverkan också att göras tillgänglig för dryckesbolaget Galatea och för Sorundahallarna.

– Vi uppskattar att Martin & Servera har höga ambitioner och driver utvecklingen mot mer hållbara val för hela restaurangbranschen. Tillsammans kan vi fortsätta höja hållbarhetsribban och samtidigt hjälpa fler aktörer att ta sig över den, säger Roberto Rufo Gonzalez, Consupedias vd och grundare.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.