Kavli säljer Planti® till Oddlygood

Kavli OY har utvecklat Planti® och marknaden för växtbaserade mejeriprodukter sedan 2015, drivet av ett mycket kompetent och engagerat team i Åbo, Finland.

Efter en strategisk utvärdering har Kavli beslutat att sälja varumärket Planti® till Oddlygood och produktionen i Åbo till Valio. Den formella transaktionen ägde rum den 30 september 2023. Samtliga anställda i Kavli har informerats. Kavli har gått med på att tillhandahålla transaktionstjänster under en bestämd period, som en del av affären.

  • Vi har kommit fram till att kategorikonsolidering är nödvändig och att Planti® behöver en ny ägare för att ta nästa steg. Plantis® varumärke och team kommer nu att gå samman med Oddlygood och Valio, perfekta nya partners för att möta växtbaserade konsumentbehov i framtiden, säger Kenneth Hamnes, koncernchef i Kavli. “Idag riktar vi ett varmt och hjärtligt tack till våra kollegor för alla deras insatser genom åren!”
  • Planti är vårt första förvärv och nästa steg på vår tillväxtresa. Plantis portfölj kompletterar vårt befintliga erbjudande – vilket stärker vår marknadsposition särskilt inom växtbaserade gurtar och matlagningsprodukter. Det här passar direkt in i vår strategi där vi aktivt söker efter möjligheter att växa genom förvärv som det här, säger Niko Vuorenmaa, VD, Oddlygood.

Kavli OY kommer naturligtvis att fortsätta att betjäna den finska marknaden med välsmakande Kavli® – produkter, mjukost, majonnäs och dressingar, Erikssåser® och Johnnys® senap.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.