Sveriges första hantverksmässiga roséprosecco!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Casa Canevel Prosecco Rosé 2019 DOC Sveriges första hantverksmässiga roséprosecco

Den 24 november lanserades Canevels första Prosecco Rosé DOC i beställningssortimentet.

Ett vin som förenar natur med tid, entusiasm och skicklighet. Canevel betyder ”liten vinkällare” och anspelar på den plats där husets finaste viner förvaras. Namnet talar för den höga ambition som vinhandlaren och producenten Mario Caramel och vinmakaren Roberto de Lucchi hade år 1979 då de startade vinhuset Canevel. Ambitionen har aldrig lämnat dem.

Canevel står för genuina viner formade av naturen och det förfinade hantverk som följer arbetet från vingård till källare. 

Canevels första Prosecco Rosé DOC görs på 85% Glera och resterande Pinot Noir. Druvorna skördas för hand från vingårdar som sträcker sig upp till 400 meters höjd, på en jordmån av vittrad sandsten och morän. Här är förutsättningarna idealiska för att skapa viner med ren, finessrik frukt och frisk syra. 

Efter skörd pressas druvorna försiktigt och musten macererar med skal från Pinot Noir i ett par timmar, för en vacker ljust rosa färg. Jäsningen sker sedan långsamt och på låg temperatur, för att ge vinet djup och komplexitet. Resultatet är en hantverksmässig prosecco som är unik i sitt slag. 

Casa Canevel Prosecco Rosé 2019 DOC bjuder fin koncentration med god struktur, delikat frukt och uttalad fräschör. Casa Canevel ägs idag av Carlo Caramel tillsammans med vinhuset Masi.

Artnr: 7517 Pris: 129:-

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.