Primátor Unpasteurised Premium Lager

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

För första gången i Sverige så kommer den 15:e december Primátor Unpasteurised Premium Lager i en så kallad TSV-lansering, Tillfälligt Sortiment Volym, på Systembolaget. Varunr: 1143501 | pris: 22,90 kr | 500 ml | alk. 5,0% VOL | tillgänglighet i ca 150 Systembolagsbutiker. Det är en limiterad upplaga om 41 600 flaskor som finns för den svenska marknaden.

Primator Unpasteurised Premium Lager är en opastöriserad och ofiltrerad lager vilket ger den härligt rund och fyllig munkänsla. Den är klassiskt krispig med toner av halm, bröd, lite apelsin, örter och Saazhumlen ger den en markerad beska i efterspelet som en tjeckisk lager skall ha. Det här är en välbalanserad öl som passar perfekt till husmanskost och de kommande julborden där sältan får ett bra sällskap av beskan.                                                                                                                                                                                        

Eller varför inte bara njuta den källarsval som sällskapsdryck när ölsuget slår till. Na zdravi!

Lite kuriosa, sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale. Primátor betyder borgmästare.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.