Annons
Annons

Stilren odlarchampagne med grönt hjärta

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Lagom till Alla hjärtans dag lanseras en elegant Blanc de Blancs från Mesnil-sur-Oger. Här,

på utmärkta lägen i hjärtat av Côte de Blancs, odlar Pertois-Moriset chardonnaydruvor som kärleksfullt och med stor respekt för såväl ekologi som hantverk förädlas till champagne.
Idag är det Cécile och Vincent Bauchet som driver Pertois-Moriset. Med generationer av vinmakare bakom sig har de moderniserat verksamheten och gör ultrarena champagner med mycket låg dosage.

 

2014 räknar Cécile och Vincent som en av sina tre bästa årgångar så här långt. Således är det ingen slump att en del av skörden från just det året blivit till ett Special Club-vin genom odlarnätverket Club Trésors de Champagne. Nätverket, som består av mindre champagneproducerande odlare, för ut medlemmarnas bästa viner under etiketten “Special Club”. På så sätt har odlarna större chans att hävda sig på marknaden gentemot de stora champagnehusen.

Druvorna som använts till Pertois-Moriset Special Club 2014 kommer uteslutande från Grand Cru-byn Mesnil-sur-Oger och mer specifikt från exceptionella lieux-dits som Les Jutées, Les Jeamprins, Les Hauts d’Aillerands och Les Hautes Mottes.Ingen malolaktisk jäsning har ägt rum och dosagen är 3 gram/liter.

Som vinbönder som gör champagne av sina egna druvor, ser de till att arbeta ekologiskt i så stor omfattning som möjligt i sina vinmarker. Till exempel bekämpas den fruktade vinskottsmalen med biologiska feromonfällor och gräs tillåts breda ut sig för att binda såväl näringsämnen som fukt i markerna.

Pertois-Morisets vingårdar i Côte de Blancs breder ut sig över 13,4 hektar planterade med Chardonnay. I Côte de Sezanne uppgår ägorna till 7,3 hektar och där växer 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay.

Pertois-Moriset Special Club 2014

100 % Chardonnay Grand Cru

Dosage: 3 gram/liter

Lansering: 14 februari

Antal: 480 buteljer

Pris: 546 kronor 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.