Schlossgut Diel Rosé de Diel 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Schlossgut Diel Rosé de Diel 2021, nr 90540. 169 kr. 1200 fl 

Rosé de Diel görs på 100% Pinot Noir av grus- och skifferrik jordmån från vingårdslägena Dorsheim och Burg Layen. Vingårdarna situerade mellan 100-200 m.ö.h är planterade för 5 till 40 år sedan. Druvorna skördas i början av oktober när mognaden är som bäst. Vinifieringen sker delvis i ståltankar men också en kort stund i neutrala ekfat. Rosé de Diel hör till världens bäst välstrukturerade och seriösa roséviner, påminner om rosévin från Bandol och hör hemma på matbordet likväl som en aptitretande apertif.

Diels rosé är krämig och välstrukturerad utan att bli tung. De lockande blommiga tonerna möts av jordgubbar som avslöjar den perfekt mogna Pinot frukten. Röda vinbär, hallon och rabarber kompletteras av den finstämda mineraltonen som återfinns i alla Diels viner. Välbalanserat och fullkomligt utsökt!

En till favorit i repris från förra året, som smakar minst lika ljuvligt i denna friska årgång. Vita och röda vinbär, saftiga hallon och smultron, mineraler och krispiga syror- en vacker sommaräng på vinflaska. – Sofia Ander, DinVinguide.se

Elegant pinotbaserad rosé med fint trädgårdsgrön bladighet och vita blommor i den nyanserade fruktighetens drag av körsbär, vinbär och hallon. Fin viskositet ger ett fylligt intro som stramar åt snyggt under resans gång. Syra och mineraler ger friskhet och lager. Riktigt bra! – Livets Goda, 90LGP

1200fl Schlossgut Diel Rosé de Diel 2021 (art. 90540) 169kr lanseras idag i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid.

 

Schlossgut Diel

Schlossgut Diel’s slott och vingårdar är av stor historisk betydelse. Vinodlingen köptes in av familjen Diel 1802 av Baron Dalberg, som lyckats förhindra konfiskering av Napoleons trupper år 1789. Idag ägs vingården av Armin Diel, väl ansedd för sitt arbete för att främja tyskt vin, vars dotter Caroline nu är vinmakare och innehavare. Caroline har bla nyligen blivit utnämnd ”Winemaker of the Year” i Tyskland av den ansedda tidskriften Falstaff. Diel’s erbjudanden är en studie i både terroir och skillnader i intensitet som uppnås vid olika mognadsnivåer.

Även om vinerna inte är ekologiskt certifierade arbetar Caroline enligt ekologiska metoder i största möjliga mån. Druvorna plockas för hand i vingården med en noggrann selektering. Druvorna pressas i hela kluster. Jäsning utförs spontant i stuckfass, doppelstuck och cementtankar, med små fat som används för röda viner.

Kombinationen av fantastiska vingårdar, dedikerat vingårdsarbete och noggrann vinframställning har lett till att vingården fortsätter att hyllas. Vinerna definierar noggrant sig själva: stilen förändras som årgången dikterar men vinerna är alltid klara, sofistikerade och balanserade.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.