Midleton Very Rare 2022 Vintage Release – irländsk whiskeys årliga höjdpunkt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Årets upplaga av Midleton Very Rare har nu nått Sverige och lanseras via Systembolagets beställningssortiment den 13/6. Endast 60 flaskor släpps via Systembolaget och ett tiotal går till svenska restaurangkunder.

Midleton Very Rare skapades för första gången 1984 av Barry Crockett, Master Distiller Emeritus på Midleton Distillery, en oerhört betydelsefull person inom den moderna irländska whsikeytraditionen. Sedan dess har det släppts en årlig utgåva som seglat upp till att bli en av de mest åtråvärda och eftertraktade whiskeybuteljeringarna från Irland och lyfts fram som huvudexemplet på en lyxigare sida av den irländska whiskeyns återkomst på den globala scenen. Årets vintage bär signaturen av vår nuvarande Master Distiller, Kevin O’Gorman, som efter månader av faturvalsprocess och blending har skapat en mycket välbalanserad whiskey genom att kombinera noga utvalda och långlagrade, Single Pot Still och Single Grain Irish Whiskeys från lagret på Midleton.

Midleton Very Rare 2022 består av en blend av Single Pot Still och Single Grain Irish Whiskeys från Midleton Distillery, lagrade mellan 12 och 33 år på lättrostade amerikanska bourbonfat. En fantastiskt väl sammansatt whiskey där destillaten samspelar med eken och bjuder på en fin munkänsla, stor komplexitet och balans mellan frukt och krydda.

Midleton Very Rare 2022 Vintage Release

Lansering: 13/6 2022 i beställningssortimentet.

Pris: 1679 kr

Volym: 700 ml

Alkoholhalt: 40%

Fattyp: Amerikanska bourbonfat.

Antal flaskor som släpps på Systembolaget: 60 st.

Systembolaget artikelnummer: 57393

Doft: Fruktledd introduktion med citrus och kanderade äpplen, sedan subtilt kryddiga inslag av vitpeppar och riven muskot som kompletteras av hasselnöt, choklad och toffee. Här återfinns även det balanserade samspelet mellan den rostade eken och eleganta sädeskaraktären som lyfter i delikat blommighet tillsammans med inslag av söt vanilj och värmande arom av rostad ek.

Smak: Karamelliserade röda äpplen och apelsinzest med ljuvliga, söta inslag av crème brûlée som samspelar med pot still-krydda och tillsammans skapar en njutbar blandning av frukt och krydda. Lång och smakrik finish där destillat och pot still-karaktären sakta klingar av och låter eken, efter många års fatlagring, få det sista ordet.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.