Glenfiddich lanserar Grande Couronne – en 26-årig kronjuvel

Den 9 juni lanserar whiskyvarumärket Glenfiddich den tredje upplagan i den exklusiva Grand-serien, Grande Couronne 26 Year Old. En sällsynt premium-whisky lagrad på europeiska och amerikanska ekfat, där slutlagringen sker på exklusiva franska cognacsfat. – En kronjuvel att ta fram vid speciella tillfällen, menar Glenfiddichs Master Blender Brian Kinsman.

Grande Couronne, eller den stora kronan, som namnet betyder på franska, är den tredje buteljeringen i Glenfiddichs Grand-serie. Den första upplagan Gran Reserva är slutlagrad på romfat och den andra, Grand Cru är lagrad på franska cuvéefat. Nu har Glenfiddichs Master Blender Brian Kinsman experimenterat bland gamla europeiska och amerikanska ekfat och komponerat en exklusiv 26-åring som slutlagrats på cognacsfat under två års tid. Den långa lagringstiden ger en komplex och harmonisk smakprofil där toner av farinsocker, kaffe och subtila kryddor gifter sig med varandra och bildar ett unikt djup med lång eftersmak.

–Att lagra whisky på cognacsfat är mycket sällsynt – och att dessutom slutlagra under en tvåårsperiod gör denna utgåva till en riktig raritet. Det här är en kronjuvel att ta fram vid speciella tillfällen. En lyxig whisky för dig som vill uppleva ett unikt fatmöte som andas aristokratisk fransk elegans, säger Brian Kinsman, Master Blender på Glenfiddichs destilleri i Dufftown, Skottland.

Glenfiddich Grande Couronne finns tillgänglig på Systembolaget från och med 9 juni 2022 till ett pris av 4 995 SEK.

Smakprofil Glenfiddich Grande Couronne:
Artikelnr: 11650, Pris: 4 995 SEK, Alkoholhalt: 43,8 %. 
Doft: Kraftfull doft med toner av rostad ek, maltsötma och äppelkaka
Smak: Fruktig smak med inslag av kaffe, farinsocker och subtila kryddor
Eftersmak: Lång eftersmak med söta och behagliga ektoner

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.