Världens kändaste burgare får en egen autograf

Big Mac skapades 1967 och har sedan dess fått ett eget ekonomiskt index, ett museum och i Sverige beställer gästerna en Big Mac var tredje sekund året runt. Det är ingen fråga om att det är världens mest kända och sålda hamburgare, och en ikon på McDonald’s meny. Men något som Big Mac saknat, trots sin ikoniska position, är en egen autograf. Därför har nu 256 000 Big Mac-fans lämnat förslag på hur autografen bör se ut. Dessa har med hjälp av AI-algoritmer sammanfogats till den första autografen någonsin för hamburgaren som kommer släppas i begränsad upplaga till hundra dedikerade fans.

Varje dag beställs 30 000 Big Macs i Sverige och varje minut säljs cirka 1900 Big Macs världen över. Både här i Sverige och i resten av världen är Big Mac en av de populäraste och vanligaste beställningarna på McDonald’s.

Det enda som denna celebritet saknat är en egen autograf och då den inte kan komponera sin egen har McDonald’s involverat Big Mac-älskare för att gemensamt ta fram en autograf. 256 000 personer har lämnat sitt bidrag i McDonald’s-appen och fått en gratis Big Mac som tack för hjälpen. Dessa förslag har nu bearbetats till en gemensam Big Mac-autograf.

– Vår ikon Big Mac behöver ingen introduktion, jag tror att den är minst lika känd som McDonald’s. Det är jättekul att Big Mac-fans nu gått ihop för att tillsammans skapat Big Macs autograf. Den blev minst sagt snygg, och jag tror den kommer uppskattas av hamburgare-älskare i Sverige och resten av världen, säger Susanne Wahlberg, Brand Manager på McDonald’s Sverige.

Det som möjliggjort utvecklingen av autografen är en teknik som kallas Dynamic Time Warp vilket enkelt beskrivet är AI-algoritmer som går igenom alla förslag och därefter skapas en gemensam autograf. Eftersom Big Mac inte kan skriva själv sköts själva autografskrivandet av en industrirobot som specialanpassats med en 3D-printad hand endast för detta syfte.

Totalt inkom 256 000 bidrag av Big Mac-älskare landet över och de 100 mest dedikerade fansen som bidrog till autografen kommer genom data från appen belönas med exklusiva och fysiskt signerade idolporträtt. Big Macs första autograf någonsin kommer också gå att beskåda i McDonald’s egna kanaler och som inramade idolbilder på McDonald’s restauranger i Sverige. Den första signerade bilden kommer att skänkas till världens största privata autografsamling för att äntligen göra den komplett.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.