Annons
Annons

The Spirit Business Gin Masters -Och vinnarna är…..

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I måndags tillkännagavs vinnarna av världens främsta ginsorter i en av de mest ansedda branschtävlingarna, The Spirit Business Gin Masters. Årets upplaga hade över hundra deltagande ginproducenter och juryn har genom blindprovningar provat sig igenom och bedömt över flera hundra ginsorter. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin belönades med högsta priset i kategorin London Dry Gin.

Varje år utser tidskriften The Spirits Business årets främsta ginsorter i den prominenta tävlingen The Spirit Business Gin Masters som går av stapeln i London. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin vann det mest förnämsta priset av dem alla, Masters, i kategorin London Dry Gin. En Master innebär att produkten får mer än 90 poäng av 100 möjliga från varje domare.

Det är alltid lika spännande när de ringer för att meddela resultatet. Konkurrensen är hård och att vinna det högsta priset är både fantastiskt roligt och gör mig otroligt stolt, säger Linda Nordebäck, Senior Brand Manager för O.P. Anderson på Altia. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ny produkt och den första ginen under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery. Det är extra kul att ett nytillskott får den här utmärkelsen i den här prestigefulla tävlingen. Dessutom är utnämningen ett bevis på att produkten håller hög kvalitet, fortsätter Linda.

O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ekologisk hantverksgin som dessutom är en helsvensk produkt skapad av kryddmästare Jonas Odland. En aromatisk och torr gin med balanserad enbärskaraktär, toner av koriander och citrus samt ett finstämt inslag av anis. Tillverkningen sker vid O.P. Anderson Distillery, beläget i Matfors utanför Sundsvall. Här skapar man svensk dryckeshistoria och den lilla orten uppe i de norrländska skogarna är även hemvist för produktionen av bland annat O.P. Anderson Aquavit. Produkten är den första gin att produceras i destilleriet och lanserades i Sverige tidigare i år. Den har hittills tagits emot väldigt väl av de svenska konsumenterna.

O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin passar utmärkt att sippa på i ensamt majestät men även att blanda i klassiska gindrinkar såsom Gin & Tonic och Dry Martini.

 I år blev det dubbelt upp för Explorer som förärats den ädlaste medaljen för Explorer Pink Gin i kategorin Smaksatt Gin. Explorer Gin har tilldelats silver i kategorin Klassiska Gin.

I The Spirit Business Gin Masters utses årligen världens mest förnäma ginsorter och bakom tävlingen står den erkända tidskriften The Spirits Business. I år hade mästerskapet fler än hundra deltagande ginproducenter från hela världen. Närmare trehundra ginsorter har provats blint av jurymedlemmar som sedan gett sina individuella bedömningar i form av poäng på en hundragradig skala. Explorer fick två medaljer; ett silver för Explorer Gin i kategorin Klassiska Gin och ett guld för Explorer Pink Gin i kategorin Smaksatt Gin.

Explorer är ett ikoniskt och svenskt vodkavarumärke från 1958 som sedan några år har utökats med två prisvärda ginprodukter. Den klassiska flaskan med skeppet designades av prinsen Sigvard Bernadotte som även var en känd industridesigner. Att vi har mottagit en medalj för både Explorer Gin och Explorer Pink Gin i The Spirit Business Gin Masters är både roligt och imponerande. Det är också ett bevis på att vårt hårda arbete med att utveckla produkterna har lönat sig, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Explorer på Altia.

Explorer Gin har en doft och smak av enbär med tydliga inslag av citrus och angelikarot som går hand i hand med en frisk fläkt av koriander. Explorer Pink Gin har samma karaktär som Explorer Gin tillsammans med doft och smak av jordgubbar och rabarber, som gifter sig med tonerna av enbär och citrusfrukter.

Både Explorer Gin och Explorer Pink Gin är klimatsmarta och stora favoriter hos de miljömedvetna svenskarna. De presenteras i en smidig PET-flaska, en förpackning som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser i jämförelse med glasflaskan. Samtidigt kräver den mindre energi vid tillverkningsprocessen och pantas också i större utsträckning än den i glas. Båda ginsorterna är väldigt prisvärda och rekommenderas att blandas i alla klassiska drinkar som är baserade på gin.

Explorer Gin
Ekologisk
Artikelnr: 32
Pris: 204 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 37,5 %

Explorer Pink Gin
Artikelnr: 82313
Pris: 219 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 37,5 %

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.