Annons
Annons

Swedish Pork lanserade med pop-up korvkiosk med stjärnkockar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I Sverige väljer många unga bort griskött till fördel för andra köttslag. Det här vill Sveriges grisbönder ändra på. Under parollen SweDish Pork ska unga medvetna konsumenter inspireras att välja svenskt griskött. I helgen kunde de som passerade Nytorget i Stockholm njuta av en vurre i ny tappning skapad av de unga stjärnkockarna Oskar Persson och Gustav Leonhardt från Juniorkocklandslaget.

Alltfler yngre väljer att äta mer vegetariskt och vid de tillfällen de äter kött väljer de ofta andra köttslag framför griskött.

— I de konsumentundersökningar vi gjort framkommer det att kunskapen om svenskt griskött är låg hos de unga. Det är en anledning till att köttet väljs bort. Nu satsar vi på att kommunicera grisköttets fördelar genom konceptet SweDish Pork som lanserades i helgens pop up-korvkiosk. Det gav oss möjlighet att träffa målgruppen och bjuda på en ny smakupplevelse med höstens bästa maträtt; korv med gröna smakkompisar, säger Jeanette Elander, grisbonde och ordförande i Sveriges Grisföretagare.

Med konceptet SweDish Pork lyfts receptinspiration, hållbarhetsarbetet och näringsämnena fram. Det löpande arbetet ska bidra till att göra grisköttet trendigt och lustfyllt igen.

— Det är många som inte vet att svenskt griskött är bland det mest klimatsmarta köttslaget. Eller att våra svenska grisar äter vegetabiliska rester från vår svenska livsmedelsindustri och på så sätt är en del av ett naturligt kretslopp. Dessutom innehåller köttet många viktiga näringsämnen, säger Jeanette Elander.

Ökad konsumtion under Covid-19

Under pandemin har konsumtionen av svenskt griskött gått upp i landet. Det beror bland annat på att vi äter fler måltider i hemmet och prioriterar att köpa svenskt.

— Vi hoppas att fler har fått upp ögonen för svenskt griskött i och med pandemin. Och vad kan vara mer passande än att ge sig ut i skogen och grilla svensk korv med sina vänner nu i höst, avslutar Jeanette Elander.

Läs mer om SweDish Pork på swedishpork.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.