Spendrups förvärvar Skogsglögg AB

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Spendrups Bryggeri köper varumärket Skogsglögg av Grythyttan Vin AB. Produktionsanläggningen som ingår i förvärvet ligger granne med Spendrups vattenanläggning i Hällefors. Mark på cirka 11.000 m2 ingår också köpet.

Spendrups tar över verksamheten den 1 april. Glöggproduktionen startar under våren och de nuvarande ägarna kommer överföra kompetensen till Spendrupsmedarbetare under hela säsongen.

–          Det här känns som ett mycket roligt förvärv eftersom det både ger oss ny produktions-förmåga och befäster vår position och närvaro i Hällefors. Även om det är en relativt liten verksamhet med Spendrupsmått mätt så kommer det att ge oss en utvecklingspotential på flera sätt genom bland annat tillgång till Spendrups kompetens inom varumärkesutveckling och vår infrastruktur, säger Helena Nylén, varuförsörjningsdirektör på Spendrups Bryggeri.

–          Vi är glada och stolta över att det blev våra goda grannar som blev ny ägare till Skogsglögg och att produkten stannar kvar i bygden.  Spendrups har styrkan och långsiktighet som kommer att betyda mycket för Skogsglöggs framtid, säger Per Fritzell, vd Grythyttan Vin.

Spendrups och Spendrups dotterbolag Spring Wine & Spirits har länge tittat på möjligheten att gå in i glöggvärlden för att utöka och komplettera sitt vinsortiment till både restaurang och konsument. Skogsglögg, som är en bärbaserad glögg, är den fjärde största glöggen på Systembolaget.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.