Annons
Annons

Snart börjar skaldjursälskarnas tid

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det är aldrig långt till färska skaldjur i Bohuslän. I Grebbestad laddar man nu för kräftornas, räkornas, krabbornas, ostronens och musslornas stora högsäsong. Salta livet lite extra – det kommer att göra dig gott!

Den skarpa gränsen för skaldjurssäsongen har slätats ut, men det är framåt sensommaren, när det börjar bli svalare i havet – som frosseriet kan börja på allvar. På TanumStrand blir det nypremiär för hotellets skaldjursbuffé den 21 augusti och sedan fortsätter det populära upplägget hela hösten.
Gästerna kan njuta av pinfärska skaldjur, ostronskola och kräftkok på bryggan.
-Framåt hösten är skaldjuren som finast, inte nu mitt i högsommaren. Vi har många stammisar som kommer långväga för att äta vår gedigna buffé, med alla sorters skaldjur, soppor och smarriga tillbehör. Vår konditor laddar även dessertbordet med massa gott som avslutning, säger Tobias Rydberg, Food & Beverage Manager på TanumStrand

Hummerpremiär
Förr sa man att skaldjur bara skulle ätas om månaden hade ett “r” i sig, vilket betydde att perioden maj till augusti gick bort. Men det har alltid bara varit delvis sant. Förr fanns en kräftpremiär i augusti, men sedan 1994 får man fiska svenska kräftor när som helst. När det gäller hummer är dock gränsen fortfarande knivskarp. Premiären infaller alltid första måndagen efter den 20 september, vilket i år betyder att tinorna får gå i havet klockan 07.00 den 21 september. På TanumStrand firar man högtiden med en gourmetmiddag utöver det vanliga.
– Helgen efter hummerpremiären kommer vi att erbjuda en lyxig hummersupé – en riktig högtidsstund här i Bohuslän, säger Victor Graffman, Restaurant Manager.

Perfekt för konferenser
Att äta skaldjur och uppleva naturen i Bohusläns magiska natur är perfekt för alla grupper.
– Kanske lite extra i dessa tider. Vi skräddarsyr gärna ett upplägg för din grupp där ni kan åka ut till en ö, koka skaldjuren på plats, tända några mysiga eldar och frossa i skaldjur. Det är en magisk upplevelse utöver det vanliga!, säger Victor Graffman.

Många anledningar att njuta av skaldjur
Att äta fisk och skaldjur ligger i tiden. Förutom att det är vansinnigt gott, väljer allt fler att dra ner på sin köttkonsumtion till fördel för havets alla delikatesser. Många väljer också att äta medelhavsinspirerad och antiinflammatorisk kost och då är det en stor tumme upp för färska skaldjur – det är en utmärkt proteinkälla sprängfylld med vitaminer och mineraler. Skaldjuren som serveras på TanumStrand är dessutom väldigt lokala – pinfärska från Skagerraks hav utanför dörren. Alltså. Njut av dina Bohuslänska skaldjur med gott samvete!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.