Annons
Annons

Restaurang Hasselbo har slagit upp portarna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu har Restaurang Hasselbo öppnat mitt i centrala Stockholm. Ett gemytligt ställe fyllt av energi passion och kreativitet med kärlek till maten. Här är det vännerna Cooper Palmer, Martina Wallenberg och Filippa Dahlberg som huserar och styr skutan. 

Restaurang Hasselbo är stället där du slinker in på ett glas efter jobbet, eller för en middag med goda vänner. Här firar du gärna dina födelsedagar och högtider. Matsalen har idag ca 40 sittplatser. Det sparas tio platser varje kväll i baren för den som vill vara spontan, ut över det finns även ett chambre se’pare’e för upp till 14 personer om man önskar en privat middag.

Bakgrund för ägarna av  Restaurang Hasselbo

Filippa och Cooper har tidigare arbetat hos Mathias Dahlgren under en längretid Här lärde vännerna känna varandra. Valet att öppna eget lockade och där står de idag tillsammans med Martina. Filippa berättar att restaurang Hasselbo är inte för avsikt att bli en fine dining upplevelse utan mer åt bistro hållet. Ett skönt häng med bra priser och god trevlig mat i toppklass.

Restaurang Hasselbos köksmästare är Oskar Karlsson, direkt kommen  från Allegrine där han även var med och öppnade. 

Vi jobbade alla tre tillsammans redan hos Mathias Dahlgren där vi blev vänner och kände en glädje och trygghet i att få göra det här med en vän sedan tidigare som vi litar på., förklara Filippa.

Oskar har även bott en period i Mexico vilket visar sig på vår meny idag då han har valt att sätta upp en taco Cabesa servering som serverat för två personer.

Hur fick restaurangen namnet  Restaurang Hasselbo?

Filippa berättar att det var väldigt svårt att välja namnet till restaurangen och många namn var ganska dåliga förslag ansåg de själva. 

Slutligen landade vännerna i namnet Hasselbo. Filippa förklara att det är en hyllningen till Martinas pappa som gick bort för några år sedan. Hasselbo är i grund och botten ett lantställe där Martina spenderade många somrar, ett ställe som också döptes till just Hasselbo av Martinas pappa.

Ordet Hasselbo har många betydelser

Hasselbo är ett ställe där man spenderar tid med vänner och familjen, äter gott och umgås, Vilket är det gemensamma som vännerna anser att ordet Hasselbo betyder för dem. Det är så mycket mer i ordet, ”Hasselbo” än bara restaurangens namn förklara Filippa.

Maten hos Hasselbo

Här är menyn kvalitativ och under konstant förändring.  Det finns även en  sharing servering, just nu är de  Tacos Cabeza . Detta med anledningen att köksmästaren på Hasselbo under en period bodde i Mexico och bjuder intill smaker från Mexico som han influerats av. Filippa berättar vidare att man kan inte säga att köket har någon direkt signifikant inriktning men här flödar det kreativa. Maten präglas av intryck från resor till inspirerande personer.

Upplevelsen hos Hasselbo

Restaurangen har en avslappnad och hemtrevlig miljö. Inredningen är skapad av trion själva allt för att få det så hemtrevligt och gemytligt som möjligt. Vi är nöjda med inredning, ler Filippa

Vision

Vi är väldigt nya i det vi gör och skyndar långsamt på alla plan. Oavsett om det handlar om menyn inredning eller servis så är det något vi vill växa in i så att vi med tiden skapar en stark identitet. // Filippa Dahlberg

Nyfiken på Restaurangen? Läs mer här https://www.restauranghasselbo.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.