Pontus Frithiof siktar mot världens bästa husmanskost

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Pontus Frithiofs och Tor Stålhandskes hyllade referensverk har återigen vunnit pris i Gourmand Awards. Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske har därmed tagit sig vidare till världsfinalen på Paris Cookbook Fair den 5 juni. 

Pontus Frithiofs och Tor Stålhandskes uppmärksammade gastronomiska verk, Husmanskost, som lanserades för exakt ett år sedan, har belönats med ytterligare en prestigefylld utmärkelse ’For Professionals Books’, som hyllar kokböcker för yrkesmän. Det är Husmanskosts andra ärofyllda pris i Gourmand Awards, världens största kokbokstävling. 

Husmanskost representerar Sverige i den internationella finalen på Paris Cookbook Fair, som hålls den 5 juni i Louvrens trädgårdar. I finalen tävlar de om den eftertraktade utmärkelsen ’Best in the World’ i kategorierna ’For Professionals Books’ samt i ’Men Chef Book’, som Husmanskost vann i våras. 

Det har sagts förr och tål att upprepas. Pontus Frithiof är vår tids Tore Wretman. En modern kock, entreprenör och förebild. Dessutom har Pontus, likt föregångaren Tore, en stark och viktig röst i den svenska restaurangbranschen. Med boken Husmanskost får dagens kockar, krögare och blivande entreprenörer en professionell handbok i det stolta svenska matarvet av honom och medförfattaren, stjärnkocken Tor Stålhandske, säger Pelle Agorelius, Gourmand Awards representant i Sverige, från Grythyttan.

 

Husmanskost – svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske, som utmärker sig från det klassiska kokboksformatet, finns nu även digitalt för att sprida kunskap och ge fler möjlighet att ta del av klassiska husmanrecept. Utöver bokens 185 recept i boken får läsarna ta del av nyckelpersonernas personliga anekdoter, där den gemensamma kopplingen till köket, råvaror och husmanskosten sammanflätas med den historiska bakgrunden till våra mest älskade rätter. Bakom bokens utformning står designbyrån Frankenstein Studio och fotograf Pål Allan, som gestaltat berättelserna och husmanskosten på ett modernt och aktuellt sätt. 

– En plats i Gourmand Awards final, bland så många fantastiska kokböcker från hela världen, är enormt ärofyllt och stort. Att vi återigen blivit utsedda till svenska vinnare visar att vi lyckats med vår vision om ett modernt referensverk för alla, hantverkskunniga som glada amatörer till kommande generationer. Vi ser fram emot den internationella finalen och att sprida vår fantastiska husmanskost världen över, säger Pontus Frithiof.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.